Glen Powell schittert als huurmoordenaar in de eerste trailer van 'Hit Man'

Films
donderdag, 18 april 2024 om 21:30
hit man st 6 jpg sd high
Netflix heeft de eerste officiële trailer gedeeld van de nieuwe komische thriller Hit Man. De film is geschreven door en met in de hoofdrol Glen Powell (bekend van Set It Up en Top Gun: Maverick) en omvat een bundel van genres: noir, screwball comedy en thriller. Het meest verrassende nieuws is dat de Netflix-film in Nederland en België voorlopig niet op de streamingdienst te zien zal zijn, maar in plaats daarvan zijn intrede maakt in de bioscoopzalen.
Hit Man vertelt het verhaal van Gary Johnson, een ogenschijnlijk brave professor die ontdekt dat hij een verborgen talent heeft als (nep)huurmoordenaar. Zijn leven neemt een enorme wending wanneer hij Madison ontmoet, een potentiële klant die zijn hart steelt. Hun romance lijkt perfect, maar wordt al snel gecompliceerd door bedrog en identiteitsverwisselingen.
Maar in essentie is het, zoals regisseur Richard Linklater tegen Netflix zegt, heel eenvoudig: "Het een film over relaties." De vonken tussen de nep-hitman Gary Johnson (Powell) en potentiële klant Madison (Adria Arjona) vliegen meteen over - tot lagen van bedrog hun opbloeiende romance op zijn kop zetten.
De film is geïnspireerd op een verhaal van Texas Monthly door journalist Skip Hollandsworth. Het personage van Powell, de inmiddels overleden Gary Johnson, was een echte kerel die als nephuurmoordenaar voor de politie werkte, maar de film van Linklater zorgt ervoor dat de grotere plotwendingen volledig fictief zijn.
Helaas zit er wel een addertje onder het gras, deze Netflix-film komt – gek genoeg – in Nederland en België (voorlopig) niet op de streamingdienst. De film krijgt in plaats daarvan op 23 mei een beperkte bioscooprelease. Wat hier de reden van is en wanneer de film wél naar Netflix komt, is niet helemaal duidelijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!