Eddie Murphy bevestigt officieel nieuwe Shrek-film en Donkey spin-off

Films
maandag, 24 juni 2024 om 20:00
2l5uhzbcp9cx1pwkldisj0gv9jb
Eddie Murphy heeft in een interview met Collider bevestigd dat er een nieuwe Shrek-film in de maak is en dat Donkey zijn eigen spin-off krijgt. Murphy, die momenteel zijn nieuwe film Beverly Hills Cop: Axel F promoot, onthulde dat de productie van de nieuwe Shrek-film al maanden geleden is gestart.
"Ik heb de eerste act opgenomen en we zullen dit jaar verder werken om het af te ronden," aldus Murphy. Hij voegde eraan toe: "Shrek komt eraan, en Donkey krijgt zijn eigen film. We gaan zowel een Shrek-film als een Donkey-film maken."
De Shrek-franchise heeft sinds het begin een blijvende indruk achtergelaten. Met vier speelfilms, verschillende spin-offs en een Tony Award-winnende Broadway-musical, heeft Shrek zich gevestigd als een hoeksteen van moderne animatie. Murphy's enthousiasme voor het project is duidelijk, en zijn vertolking van Donkey is altijd een van de hoogtepunten van de films geweest.
De nieuwe Shrek-film wordt verwacht in 2025, terwijl de Donkey-spin-off gepland staat voor 2026. Murphy bevestigde dat de opnames voor beide projecten afzonderlijk plaatsvinden: "Nee, niet tegelijkertijd. Ik ben begonnen met de opnames voor Shrek, die volgens mij in 2025 uitkomt, en daarna doen we de Donkey-film."
Het lijkt erop dat DreamWorks serieus bezig is met het laten heropleven van hun populaire franchises, zoals eerder dit jaar bleek met de terugkeer van Kung Fu Panda. De Shrek-franchise heeft wereldwijd meer dan $1 miljard opgebracht aan de box office, naast honderden miljoenen aan aanvullende inkomsten en merchandising.
Deze recensie is geschreven door Grant Tandy namens Screenvice.com. Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!