Duistere nieuwe Robin Hood-film met Hugh Jackman en Jodie Comer aangekondigd

Films
zondag, 05 mei 2024 om 8:00
26emiec9is1tlm0dx01preddvtq
Oscar-genomineerde Hugh Jackman (bekend van Les Misérables) en Emmy-winnares Jodie Comer (Killing Eve) zullen de hoofdrollen vertolken in de nieuwe film The Death Of Robin Hood, zo meldt Deadline. De film, geschreven en geregisseerd door Michael Sarnoski, bekend van Pig en A Quiet Place: Day One, belooft een duister heruitgevonden versie te zijn van het klassieke verhaal van Robin Hood.
In deze versie wordt het titelpersonage geconfronteerd met zijn verleden na een leven van misdaad en moord. Hij is een getekende eenling die zichzelf ernstig gewond vindt in de handen valt van een mysterieuze vrouw die hem een kans op verlossing biedt.
Producenten Aaron Ryder en Andrew Swett van RPC zijn enthousiast over het project: "Dit is niet het verhaal van Robin Hood dat we allemaal kennen. In plaats daarvan heeft Michael iets veel grondigers en aangrijpends gecreëerd. Dankzij Alexander Black en onze vrienden bij Lyrical, samen met Rama en Michael, zal de wereld genieten van Hugh en Jodie samen in dit epische verhaal."
De productie, die gepland staat om te beginnen in februari 2025, zal worden aangeboden op de markt van Cannes door WME Independent, met onder andere de legendarische producent Aaron Ryder (bekend van Arrival en The Prestige) aan boord.
Jackman is binnenkort te zien in de nieuwe Marvel-film Deadpool & Wolverine, waarin hij een prominente rol speelt naast Ryan Reynolds. Comer, aan de andere kant, heeft onlangs haar debuut gemaakt op Broadway en West End in Suzie Miller's Prima Facie en zal later dit jaar te zien zijn in The Bikeriders naast Austin Butler. Momenteel is ze bezig met de productie van Danny Boyle's 28 Years Later.
Met Jackman als de verouderde Robin Hood en Comer als zijn reddende engel lijkt The Death Of Robin Hood een intrigerende en veelbelovende toevoeging aan het genre te worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de film te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!