Dick Maas deelt heugelijk nieuws over 'Amsterdamned II'

Films
woensdag, 15 mei 2024 om 9:00
6zka5zpbgdsplzqfyrmrpl8ekgk
In 1988 hield de Nederlandse filmmaker Dick Maas het publiek wereldwijd in de ban met zijn huiveringwekkende thriller Amsterdamned. Nu, ruim drie decennia later, staat het langverwachte vervolg op deze iconische '80s klassieker voor de deur: Amsterdamned II.
Met de hulp van internationale sales agent Incredible Film heeft dit vervolg een wereldwijde distributiedeal weten te bemachtigen, waardoor de duistere wateren van de Nederlandse hoofdstad opnieuw over het grote scherm zullen kabbelen.
Amsterdamned II herenigt de kijker met het vertrouwde gezicht van Huub Stapel, die opnieuw gestalte geeft aan rechercheur Eric Visser. Visser, die eerder een beruchte seriemoordenaar door de Amsterdamse grachten achtervolgde, wordt uit zijn pensioen getrokken door een onthulling die hem tot op het bot schokt. Onder leiding van regisseur Maas begeven Visser en mede-rechercheur Tara Lee zich in dit vervolg opnieuw in de strijd tegen het kwaad dat niet alleen hen, maar ook de stad Amsterdam bedreigt.
De film is een productie van 2CFilm en Parachute Pictures en het Belgische Potemkino. De opnames staan gepland om later dit jaar van start te gaan, met een releasedatum in 2025, precies op tijd voor het 750-jarig jubileum van Amsterdam.
Daniëlle Raaphorst, CEO van Incredible Film, deelde haar enthousiasme over het project: "Drie decennia geleden hield de huiveringwekkende horror Amsterdamned het publiek wereldwijd in zijn greep. Terugkerend naar de mysterieuze grachten van Amsterdam belooft Amsterdamned II opnieuw het publiek te betoveren met een meeslepend verhaal van mysterie en terreur."
Met Amsterdamned II lijkt de angst opnieuw door de straten en grachten van Amsterdam te zullen gieren, en fans van het origineel kunnen zich opmaken voor een spannend vervolg dat hun stoutste verwachtingen zal overtreffen. Houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom het langverwachte vervolg van een van Dick Maas' meest iconische films.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!