Bikkelharde drugsfilm met Anthony Mackie maakt furore op Netflix: "Wat een spanning!"

Films
vrijdag, 10 mei 2024 om 18:00
5oor3avpxxlusce9p5mhqoa36gb
De actiethriller Miss Bala uit 2019, geregisseerd door Catherine Hardwicke en geschreven door Gareth Dunnet-Alcocer, verovert momenteel de harten van Nederlandse kijkers. Met een cast bestaande uit Gina Rodriguez, Ismael Cruz Córdova en Anthony Mackie, vertelt de film het verhaal van een vrouw die vastbesloten is een Mexicaans drugskartel neer te halen nadat haar vriendin is ontvoerd.
Het verhaal begint met Gloria Fuentes, een make-upartiest uit Los Angeles, die haar beste vriendin Suzu bezoekt in Tijuana, Mexico. Hun avondje uit in een lokale nachtclub neemt echter een gruwelijke wending wanneer gewapende mannen het etablissement bestormen, waardoor Gloria en Suzu van elkaar gescheiden worden. Terwijl Gloria radeloos op zoek gaat naar haar vriendin, belandt ze in de handen van het drugskartel achter de aanval.
Lino Esparza, het brein achter de operatie, biedt Gloria een deal aan: ze kan Suzu terugvinden als ze bereid is voor hen te werken. Met tegenzin stemt Gloria toe, met als gevolg dat ze verstrikt raakt in een web van criminaliteit en geweld. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarin Gloria gedwongen wordt tot een dubbelleven als informant voor zowel het kartel als de DEA.
Terwijl ze worstelt om haar vriendin te redden en tegelijkertijd haar eigen leven veilig te stellen, raakt Gloria verstrikt in een web van bedrog en verraad. Hoewel Miss Bala bij zijn release in 2019 niet wist te overtuigen, beleeft de film nu een nieuwe opmars dankzij de release op Netflix.
De film moet het doen met een magere IMDb-score van 5.8, maar dat lijkt kijkers er niet van weerhouden om de film aan te slingeren. De film staat momenteel stijf bovenaan als meest gestreamde film op Netflix en op sociale media zijn de meeste mensen ook doorgaans enthousiast, zo schrijft iemand: “Mijn meid Gina Rodriguez is geweldig! Wat een verhaal! Wat een spanning!”
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!