Belgische oorlogsfilm met Game of Thrones-ster Iain Glen heeft een releasedatum te pakken

Films
maandag, 26 februari 2024 om 20:09
tlf persbericht
Na het succes van de Belgische oorlogsfilm Wil, die momenteel furore maakt op Netflix, kijken we alvast reikhalzend uit naar de release van The Last Front, een indrukwekkende oorlogsfilm geschreven en geregisseerd door Julien Hayet-Kerknawi en met niemand minder dan Game of Thrones-ster Iain Glen in de hoofdrol. Met de Nederlandse releasedatum van 16 mei nu definitief vastgesteld is het uitkijken naar de nieuwe oorlogsfilm.
In The Last Front worden kijkers meegenomen naar de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog, waarin de Duitse oorlogsmachine oprukt en België wordt geconfronteerd met wat bekend staat als de 'Verkrachting van België.' De film volgt Leonard, een weduwnaar en boer gespeeld door Iain Glen, te midden van de oorlogschaos die zijn familie overvalt.
Het regiedebuut van Julien Hayet-Kerknawi plaatst de focus op de interne gevechten van de personages, waarbij traditionele ideeën van goed en slecht worden uitgedaagd. Met een cast bestaande uit onder andere Sasha Luss, Joe Anderson, en David Calder, biedt The Last Front een beschouwende kijk op de oorlog, waarbij morele ambiguïteiten van oorlogshandelingen en de diepgaande effecten van verlies centraal staan.
De film, die gebruik maakt van echte locaties in heel België, benadrukt de historische relevantie en schilderachtige schoonheid van plaatsen zoals het Kluisbos, Kortrijk, Damme, Lier, en Enclus du Haut in Waals Picardië. De keuze voor deze authentieke locaties voegt een unieke authenticiteit toe aan het verhaal, waardoor het publiek wordt ondergedompeld in de ervaringen van gewone dorpelingen getroffen door de oorlog.
The Last Front ging op 1 februari 2024 in première in Kinepolis Gent, en met lof ontvangen, wordt nu de Nederlandse bioscooprelease verwacht op 16 mei. Ondanks de verkenning van zware thema's zoals verlies, rouw, en de complexiteit van menselijke natuur tijdens oorlogstijd, presenteert "The Last Front" uiteindelijk een verhaal van triomf van gewone mensen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!