Weekend Filmtip: Historische dramafilm over het Watergateschandaal Zondag op TV!

Films
donderdag, 09 november 2023 om 11:20
3qcizmceedsi6eb8xcp29dazv6m
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar dé filmtip voor het aankomende weekend. Deze week staat het politieke meesterwerk "All the President's Men" op het programma. Dit opmerkelijke verhaal, geregisseerd door Alan J. Pakula, is gebaseerd op het gelijknamige boek van The Washington Post-journalisten, Carl Bernstein en Bob Woodward.
Het verhaal begint wanneer in het Watergategebouw wordt ingebroken, het hoofdkwartier van de Democratische Partij. Jonge journalist Bob Woodward, gespeeld door de charismatische Robert Redford, ruikt onraad en vermoedt dat er meer aan de hand is dan een simpele inbraak. Wanneer Woodward ontdekt dat de inbrekers banden hebben met de CIA en het Comité voor de Herverkiezing van de President, begint een intrigerend spel van politieke intriges en journalistiek doorzettingsvermogen.
9cpped4gsjaczwoqyztycdfogox 1140x570
Still 'All the President's Men' via TMDB
Wat de geloofwaardigheid betreft, heeft het productieteam alles uit de kast gehaald. Om de sfeer van The Washington Post redactie te vangen, werd de redactie volledig nagebouwd, inclusief het afval in de vuilnisbakken dat rechtstreeks afkomstig was van de echte kantoren. Het gebruik van een dioptrische lens voegde een extra dimensie toe aan de film, waarbij scherpte en onscherpte strategisch werden ingezet om de kijker mee te slepen in de diepte van het verhaal.
"All the President's Men" is een must-see voor liefhebbers van historische drama's. De film wordt aankomende zondag om 00.00 uitgezonden op BBC2, wat betekent dat je ongestoord kunt genieten zonder tussenkomst van vervelende reclames. Neem hieronder een kijkje naar de trailer om alvast een indruk te krijgen van dit tijdloze meesterwerk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!