The Nerd Shepherd

Unieke Zwitserse rampenfilm uit 2015 nu te zien op Prime Video

Wonderland

Een dreigende stormwolk vormt zich boven Zwitserland, blijft hangen bij de grenzen van het land en bedreigt de bewoners met potentieel catastrofale gevolgen. Dit alles vormt het intrigerende decor van “Wonderland,” een indrukwekkend, zij het ongelooflijk ambitieus omnibus filmproject uit 2015. In dit project voegden 10 Zwitserse regisseurs elk hun provocatieve elementen toe aan het immense rampenfilmconcept. Deze bijzondere film is nu te zien op Prime Video. In Nederland kun je de film vinden op de titel “Dag des oordeels”.

Voor de initiatiefnemers was het doel om een eendrachtige film te creëren die de individuele ego’s van de makers overstijgt, wat geen geringe prestatie was om een samenhangende bovennatuurlijke thriller samen te stellen uit wat neerkomt op een handvol zeer uiteenlopende mini-verhalen. De grootste verrassing is echter de kritische benadering van “Wonderland” jegens een land dat vaak als eerlijk en neutraal wordt beschouwd.

LEES OOK | Netflix onthult eerste beelden van de nieuwe apocalyptische film “Leave the World Behind”

Wonderland (Heimatland)
Still 'Wonderland (Heimatland)' via IMDb

In “Wonderland” worden de grenzen van conventionele cinema op indrukwekkende wijze overschreden. Het is niet zomaar een film, maar eerder een cinematografisch experiment, een gewaagde poging om de complexiteit van een heel land en zijn geschiedenis vast te leggen in een enkele, gelaagde vertelling. De film slaagt erin om tien verschillende verhalen met uiteenlopende stijlen en perspectieven samen te smelten tot een aangrijpend geheel.

Tijdens het hoogstaande Locarno filmfestival in Zwitserland, waar de film in competitie in première ging, werd het project met aanzienlijke opwinding ontvangen door de binnenlandse pers, die details oppikte die waarschijnlijk aan buitenlandse ogen zullen ontgaan.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen