The Nerd Shepherd

Weekend Filmtip: Epische Western-Klassieker met Henry Fonda “How The West Was Won” Zondagmiddag te zien!

Still 'How The West Was Won' via TMDB

Elke week struinen we door de tv-gids op zoek naar dé filmtip voor het weekend. Deze week zendt BBC2 zondagmiddag de epische western-klassieker “How the West Was Won” uit. 

“How the West Was Won” is geregisseerd door John Ford, Henry Hathaway en George Marshall, deze epische film is een onvergetelijk verhaal over de pioniersgeest, de goudkoorts, de Amerikaanse Burgeroorlog en de spoorwegexpansie. Het biedt een meeslepende kijk op de ontberingen en triomfen van de familie Prescott en de vele anderen die hun leven riskeerden om het westen te veroveren.

De film begint in de vroege jaren ’30 van de 19e eeuw, wanneer de Prescotts, een gezin dat bestaat uit Zeb, zijn zuster Lilith, en hun ouders, besluiten het oosten achter zich te laten en een nieuw leven op te bouwen in het westen. Dit is een tijd van grote beloftes en ongekende kansen, maar ook van gevaar en ontberingen. De familie Prescott trotseert barre omstandigheden, confronteert bandieten en overleeft gevaarlijke rivieren tijdens hun reis westwaarts. 

Still 'How The West Was Won' via TMDB
Still 'How The West Was Won' via TMDB

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, getuigen we van de gebeurtenissen die de geschiedenis van het westen hebben gevormd. De goudkoorts trekt velen aan, inclusief Lilith, die haar hart verliest aan een avontuurlijke goudzoeker. We worden ondergedompeld in de opwinding van de goudvelden, waar dromen worden nagejaagd en fortuinen worden vergaard, maar waar ook de duistere kant van hebzucht en geweld naar voren komt.

Naast de goudkoorts belicht de film ook de impact van de Amerikaanse Burgeroorlog op de westelijke grens. Terwijl het land wordt verscheurd door conflicten tussen Noord en Zuid, bevindt de familie Prescott zich in het midden van de strijd. Zeb, gespeeld door James Stewart, neemt dienst in het leger en wordt geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog. Deze scènes illustreren de verdeeldheid en de persoonlijke offers die deze cruciale periode in de Amerikaanse geschiedenis met zich meebracht.

Still 'How The West Was Won' via TMDB
Still 'How The West Was Won' via TMDB

“How the West Was Won” is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een emotionele reis die ons doet nadenken over de prijs die werd betaald voor de verovering van het westen. Het brengt een eerbetoon aan degenen die hun leven waagden in de zoektocht naar vrijheid, fortuin en een betere toekomst. Met een sterrencast bestaande uit onder andere James Stewart, Henry Fonda, John Wayne en Debbie Reynolds, biedt de film memorabele optredens en krachtige vertolkingen van de personages.

Als je dus op zoek bent naar een epische western die je meeneemt op een onvergetelijke reis door de geschiedenis van het westen, dan is “How the West Was Won” een absolute aanrader. Zondagmiddag om 15.00 is de film te zien op BBC2!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen