The Nerd Shepherd

Universal en Blumhouse kondigen vervolg aan op spraakmakende horrorfilm met Ethan Hawke

The Black Phone 2

Universal en Blumhouse hebben onlangs aangekondigd dat er een vervolg komt op de succesvolle horrorfilm “The Black Phone,” die in 2022 werd uitgebracht. Het vervolg, getiteld “The Black Phone 2,” staat gepland voor een release op 27 juni 2025. De filmmaatschappijen omschrijven “The Black Phone 2” als de “start van een sinistere nieuwe franchise.”

Het origineel, met in de hoofdrol Ethan Hawke als de ontvoerder en moordenaar genaamd de Grabber, en de jonge Mason Thames als de 13-jarige jongen genaamd Finney die het pad van de moordenaar kruist, wist de kijkers te boeien. De Grabber sluit Finney op in een geluidsdichte kelder, waar niemand hem kan horen of redden.

LEES OOK | Art the Clown zorgt voor een bloederige kerst in “Terrifier 3”

The Black Phone 2
Still 'The Black Phone' via TMDB

Het enige voorwerp in de kelder is een ontkoppelde telefoon die begint te rinkelen. Wanneer Finney opneemt, realiseert hij zich dat hij in staat is om te communiceren met de geesten van de overleden slachtoffers van de Grabber. De geesten van de kinderen leren Finney hoe hij moet overleven en terugvechten.

De regie van “The Black Phone” was in handen van Scott Derrickson, bekend van films als “Sinister” en “Doctor Strange.” De cast bestond onder andere uit Madeleine McGraw, Jeremy Davies, E. Roger Mitchell, Troy Rudeseal, James Ransone en Miguel Cazarez Mora. De film bracht wereldwijd meer dan €150 miljoen op en kreeg overwegend positieve recensies. De film won de Saturn Award voor beste horrorfilm in 2022 en de Hollywood Critics Association Film Award voor beste horrorfilm in 2023.

Dit jaar hebben Universal en Blumhouse al de populaire film “M3GAN” uitgebracht, waarvan het vervolg, “M3GAN 2.0,” gepland staat voor 2025. Bovendien is “The Exorcist: Believer” verschenen, het eerste deel van een nieuwe trilogie, waarvan het volgende deel, “The Exorcist: Deceiver,” eveneens in 2025 zal worden uitgebracht. De komende jaren beloven dus veel spannende nieuwe horrorfilms van deze productiemaatschappijen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen