True Detective: Night Country trekt record aantal kijkers en is best bekeken seizoen in de serie

TV en Series
donderdag, 15 februari 2024 om 8:00
kimz9dglwumqjee0bcghxt0dzjh
Hoewel het vierde seizoen van True Detective nog niet is afgelopen, is het nu al het best bekeken in de reeks. Volgens de entertainmentsite The Wrap keken er de afgelopen weken gemiddeld 12,7 miljoen mensen op zender HBO en streamingdienst HBO Max. Tot nu toe stond het record op 11,9 miljoen voor het eerste seizoen uit 2014, waarin Woody Harrelson en Matthew McConaughey de hoofdrollen speelden.
De vierde reeks, die True Detective: Night Country heet, heeft nog één aflevering te gaan. Het gaat weer om andere personages en een nieuw verhaal. In dit seizoen proberen detectives Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) te achterhalen wat er is gebeurd met de acht verdwenen mannen die werkten voor een onderzoekscentrum in Alaska. In het tweede en derde seizoen werden de detectives gespeeld door respectievelijk Colin Farrell en Rachel McAdams, en Mahershala Ali en Stephen Dorff.
Het vierde seizoen is in handen van Issa López, die voor het eerst in de reeks het stokje overneemt van Nic Pizzolatto, die op zijn beurt een tijd terug niet heel erg te spreken was over Night Country. Ook zijn er kritieken dat het vierde seizoen te ‘woke’ zou zijn vanwege de sterke nadruk op de vrouwelijke cast. Wat ons betreft een beetje overdreven, aangezien Jodie Foster in Night Country opnieuw laat zien een steengoede actrice te zijn en de show volledig op haar schouders draagt.
True Detective wordt door velen gezien als een van de beste tv-series ooit gemaakt. Hoewel het vierde seizoen weer bijzonder sterk is, blijft het eerste seizoen met Woody Harrelson en Matthew McConaughey de absolute favoriet. Benieuwd naar wat wij van True Detective: Night Country vonden? Lees dan onze uitgebreide spoilervrije recensie hier.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!