Gloednieuwe Netflix-serie over Alexander de Grote vanaf vandaag te zien op Netflix

TV en Series
woensdag, 31 januari 2024 om 16:49
of4g6knangq0mycivl1p8adae9n
Vanaf vandaag is de nieuwe historische serie Alexander: The Making of A God te zien op Netflix, die het ongelooflijke leven van Alexander de Grote tot leven brengt. De serie dompelt de kijkers onder in het fascinerende verhaal van een verstoten vreemdeling die zich ontpopt tot een sterke heerser, vastbesloten om de Perzische keizer Darius te overmeesteren.
De serie onthult verrassende archeologische ontdekkingen, waarbij de Griekse archeologe Calliope Limneos-Papakosta de leiding heeft. Vanuit het bruisende Alexandrië jaagt zij op het legendarische 'Golden Fleece' uit de Griekse oudheid, wat niets minder is dan het graf van Alexander de Grote.
htn0g4lps2odlrwr6ihf8gimoee 1140x570
Still 'Alexander: The Making of a God' via TMDB
Alexander de Grote, koning van Macedonië, blijft een onbetwiste grootheid in de geschiedenis, een meesterlijke militaire leider en veroveraar. Zijn verbluffende prestaties omvatten de overwinning op koning Darius III en de heerschappij over uitgestrekte gebieden van de Balkan tot hedendaags Pakistan. De gevolgen van zijn veroveringen waren buitengewoon en leidden tot de verspreiding van de Griekse cultuur en taal over zijn immense rijk.
In de serie wordt deze periode van culturele vermenging tussen Grieks, Perzisch, Egyptisch en Indiaas belicht, met aanzienlijke invloed op kunst, architectuur en literatuur. Buck Braithwaite vertolkt met meesterschap de veeleisende rol van Alexander in de dramatische segmenten van deze boeiende docudrama.
Alexander: The Making of A God biedt niet alleen een epische kijk op een historische legende, maar onthult ook de diepgaande impact van zijn heerschappij op de wereld. Met een indrukwekkende cast en aangrijpende verhalen belooft deze serie een onvergetelijke reis terug in de tijd te worden, waarbij de grenzen tussen geschiedenis en entertainment naadloos in elkaar overlopen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!