Japanse oudheid herleeft in de trailer van nieuwe Hulu-serie "Shōgun"

TV en Series
donderdag, 02 november 2023 om 19:55
5zmibomzeevdq62no55jojmy498 scaled
FX's aanstaande Shōgun TV-serie neemt ons mee op een reis terug in de tijd naar het feodale Japan. De veelbelovende serie is geïnspireerd door James Clavell's roman uit 1975 met dezelfde naam en speelt zich af in het Japan van 1600. Het sluit zich aan bij andere series zoals FX's Alien TV-show als een bewerking van een bestaand creatief werk.
FX Networks heeft zojuist de langverwachte "Shōgun"-trailer vrijgegeven, met een prachtige weergave van het feodale Japan. De serie debuteert in februari 2024 op FX en Hulu, en zal kort daarna beschikbaar zijn op Disney+, zoals we eerder hebben gezien bij vergelijkbare Hulu-releases in Europa.
hiroyuki sanada 1 1140x570
Still 'Shōgun' via FX
"Shōgun" volgt het verhaal van drie intrigerende personages: John Blackthorne, een avontuurlijke Engelse zeeman die schipbreuk lijdt in het onbekende Japan en wiens leven transformeert door de vreemde cultuur; Lord Toranaga, een slimme en machtige daimyo, verwikkeld in gevaarlijke politieke conflicten; en Lady Mariko, een vaardige vrouwelijke samoerai met complexe familiebanden, die moet bewijzen dat ze van onschatbare waarde is en haar loyaliteit moet tonen.
De aankondiging van de nieuwe Shōgun-serie heeft liefhebbers van historische fictie en Japanse cultuur enthousiast gemaakt. De roman van James Clavell, waarop de serie gebaseerd is, is alom geprezen en wordt beschouwd als een meesterwerk van het historische genre. Nu de serie in aantocht is, kunnen fans niet wachten om te zien hoe deze geliefde roman tot leven wordt gebracht.