Het lijkt erop dat Netflix zich blijft onderscheiden met een reeks geweldige successen, en "Bodies" vormt daar geen uitzondering op. Na "The Fall of the House of Usher" heeft deze Britse misdaadserie, gebaseerd op het gelijknamige DC Vertigo-stripboek en graphic novel, opnieuw een enorme hit gescoord. "Bodies" doet denken aan eerdere succesvolle series zoals "Dark," en het pakt de kijkers moeiteloos in met zijn spannende verhaal. Het concept van de serie is zeer doordacht en goed uitgevoerd, ondanks het feit dat het constant heen en weer springt tussen verschillende tijdsperiodes. De verhaallijnen zijn op meesterlijke wijze met elkaar verweven, wat ervoor zorgt dat de serie altijd boeiend en makkelijk te volgen blijft. Bovendien weet de serie met zijn cinematografie en montage een unieke sfeer te creëren voor elk tijdperk. De scènes in bijvoorbeeld de 1890-setting hebben een stabielere filmstijl en levendigere kleuren dan de scènes die zich in de toekomst afspelen.
"Bodies" neemt ons mee in een mysterieuze moordzaak die zich afspeelt in verschillende tijdsperiodes: 1890, 1943, 2023 en 2053. In elke van deze tijdsperiodes wordt er een naakt lichaam gevonden in een Londense steeg, en elke tijdsperiode volgt een detective die belast is met het onderzoeken van deze vreemde gebeurtenis. Meer dan dat willen we eigenlijk niet verklappen, aangezien het verhaal werkelijk fantastisch is en zorgt voor een hoogwaardige kijkervaring. Wat we wel kunnen verklappen is dat de serie visueel indrukwekkend is, met overtuigende CGI in toekomstige scènes en historische scènes die zeer realistisch ogen.
Een van de sterke punten van "Bodies" is de verrassende plotwendingen en de meesterlijke vertelstijl. De emoties en het onderliggende thema van de serie zijn voelbaar door het scherm, waarbij geheime liefdes, leugens, manipulatie en hoop de kijker steeds weer meeslepen. Het is bijna onmogelijk om geen connectie te voelen met een van de personages, waarbij de serie gedurende de 8 afleveringen vele emoties weet aan te raken.
Toch zijn er een paar kleinigheden die genoemd moeten worden. Met 10 afleveringen had de serie wellicht iets meer ruimte gehad om het einde minder overhaast te laten aanvoelen en de verhaallijnen zorgvuldiger af te ronden. Daarnaast blijven bepaalde zaken onverklaard - hoewel het ook mogelijk is dat we deze uitleg simpelweg hebben gemist.
"Bodies" is een meeslepende en buitengewoon fenomenale serie. Het is jammer dat een tweede seizoen waarschijnlijk niet zal plaatsvinden, gezien het afgeronde karakter van het verhaal. Desondanks durven we "Bodies" met overtuiging de titel van beste Netflix-serie van 2023 toe te kennen, wat veel zegt gezien de geweldige series die dit jaar zijn verschenen. Als je op zoek bent naar een serie die je vanaf het begin tot het einde boeit en waarbij je niet kunt stoppen met kijken, dan is "Bodies" absoluut een must-see.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!