Kit Harington schittert deze kerst in adaptatie van Conan Doyle's "Lot No. 249"

Films
vrijdag, 20 oktober 2023 om 14:03
12
Schrijver en acteur Mark Gatiss, bekend van onder andere "Dracula" en "A Christmas Carol: A Ghost Story," blijft de kersttraditie van griezelverhalen in ere houden met zijn nieuwste project, "Lot No. 249." Deze BBC-adaptatie is gebaseerd op het korte verhaal van Arthur Conan Doyle en brengt Gatiss opnieuw samen met "Game of Thrones"-ster Kit Harington.
"Lot No. 249" zal tijdens de kerstperiode te zien zijn op BBC Two en dus ook in Nederland. Het verhaal draait om een groep studenten aan de Universiteit van Oxford, waarvan één zich verdiept in het onderzoek naar de geheimen van het oude Egypte. Deze experimenten worden al snel het gesprek van de universiteit. Kan dit onderzoek daadwerkelijk leven blazen in het angstaanjagende geheim van Lot No. 249, een mysterieus voorwerp dat niet veel meer is dan een griezelige verzameling botten?
In "Lot No. 249," zal Kit Harington de hoofdrol vertolken als Abercrombie Smith, terwijl Freddie Fox, bekend van onder andere "The Great" en "Victor Frankenstein," de rol van Edward Bellingham op zich zal nemen. Naast hen zullen andere getalenteerde acteurs, zoals Colin Ryan, John Heffernan en James Swanton, eveneens een rol spelen in dit aangrijpende griezelverhaal.
Het scenario voor "Lot No. 249" is geschreven door Mark Gatiss, die eerder al diverse Sherlock Holmes-romans succesvol heeft aangepast voor de BBC tussen 2010 en 2017, in samenwerking met voormalig "Doctor Who"-showrunner Steven Moffat.
Gatiss vertelde aan Deadline: "Het is voor mij een groot genoegen om opnieuw in het briljante werk van Sir Arthur Conan Doyle te duiken, deze keer voor een kerstspookverhaal. 'Lot No. 249' is persoonlijk een favoriet van mij en kan gezien worden als de grondlegger - of moet ik zeggen 'mummie'? - van een specifiek soort spookverhaal dat zich afspeelt aan het einde van het Victoriaanse tijdperk: een meeslepend verhaal vol angstaanjagende momenten en mysteriën uit de Victoriaanse tijd."
De exacte uitzenddatum en -tijd voor deze korte film, "Lot No. 249," moeten nog worden aangekondigd. Wij blijven je op de hoogte houden en zullen eventuele trailers of ander nieuws met u delen zodra deze beschikbaar zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!