HBO onthult meer details over nieuwe "Dune" spin-off serie met Emily Watson en Shirley Henderson

TV en Series
vrijdag, 03 november 2023 om 10:24
uhuo7vqqkvctfqwubot5makokbl scaled
Terwijl buiten de kantoren van HBO in Manhattan SAG-protestanten actievoerden, onthulde Casey Bloys, de CEO en voorzitter van HBO, details over wat er op het programma staat voor 2024. De nieuwsgierigheid van fans naar wat er komen gaat is groter dan ooit, en HBO heeft eindelijk meer details gedeeld over onder andere de langverwachte "Dune" spin-off serie die nu de naam draagt "Dune: The Prophecy."
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de serie en zal naar verwachting in het najaar van 2024 te zien zijn op de streamingdienst. Voorheen stond de serie bekend als "Dune: The Sisterhood" maar heeft nu een definitieve titel gekregen: "The Prophecy."
h3hsfv8kn9sz2qwuyydp5ya23hx 1140x570
Still 'Dune' via TMDB
De serie werpt een uniek licht op het uitgestrekte "Dune"-universum door terug te gaan naar een periode die 10.000 jaar voor de opkomst van Paul Atreides plaatsvindt. In deze prequel volgen we de Harkonnen-zussen terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en de legendarische sekte genaamd de Bene Gesserit oprichten. Emily Watson zal de rol van Valya Harkonnen vertolken, terwijl Shirley Henderson Tula Harkonnen speelt.
De serie is een project van Legendary Television en wordt gecreëerd, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Diane Ademu-John, die tevens co-showrunner is samen met Alison Schapker. Andere uitvoerend producenten zijn onder meer Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, en een aantal andere getalenteerde professionals die betrokken zijn bij het tot leven brengen van deze epische prequel.
4g3dsvgeacnuiklmaetbx9nv7od 750x375
Still 'Dune: Part Two' via TMDB
Bloys bevestigde ook de komst van "House of the Dragon" seizoen 2, "True Detective: Night Country," "Curb Your Enthusiasm" Season 12, "Jerrod," "The Sympathizer," "The Jinx" Season 2, "The Regime," en "The Penguin." Echter, één serie die niet doorgaat is de spin-off van Steven Soderbergh's Cinemax-serie "The Knick," waar op dit moment geen plannen voor zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
&t