The Nerd Shepherd

Releasedatum seizoen 2 van HBO-hitserie “House of the Dragon” bekend gemaakt

House of the Dragon

Na het succes van het eerste seizoen van “House of the Dragon,” de langverwachte spin-off van de legendarische serie “Game of Thrones,” kijken fans reikhalzend uit naar wat het tweede seizoen in petto heeft. Gelukkig is er nu een officiële aankondiging betreft de releasedatum.

HBO’s CEO Casey Bloys onthulde tijdens een recente persconferentie dat het tweede seizoen van “House of the Dragon” gepland staat voor de zomer van 2024. Deze aankondiging heeft de anticipatie onder de fans flink aangewakkerd. Tijdens hetzelfde evenement werd de eerste trailer van de serie getoond, hoewel verdere details nog schaars zijn.

LEES OOK | Peter Dinklage schittert als componist Steven Lauddem in nieuwe trailer van “She Came to Me”

House of the Dragon seizoen twee
Still 'House of the Dragon' via HBO

Het verhaal van “House of the Dragon” is gebaseerd op George R.R. Martin’s boek “Fire & Blood,” waardoor liefhebbers van de boeken enig inzicht hebben in wat ze kunnen verwachten. Hoewel er ongetwijfeld creatieve vrijheden zullen worden genomen, staat de “Dans der Draken” centraal in het komende seizoen. Deze strijd zal plaatsvinden tussen Team Rhaenyra en Team Alicent.

Rhaenyra en haar oom Daemon zullen ten strijde trekken tegen Aegon II, de zoon van Alicent en de recent gekroonde koning. Huis Velaryon zal zich aansluiten bij de “Blacks” en hun indrukwekkende vloot inzetten. Aan de andere kant van het conflict staan de “Greens” met Alicent, haar vader Otto Hightower, Ser Criston Cole en haar zoon Aemond, de berijder van Vhagar, ’s werelds grootste draak. Er lijkt geen ruimte meer te zijn voor diplomatie nu Rhaenyra’s woede de overhand neemt.

house of the dragon
Still 'House of the Dragon' via TMDB

De HBO-hitserie blijft de erfenis van “Game of Thrones” voortzetten en belooft opnieuw te verrassen met intrige, drama in de majestueuze wereld van Westeros. We kijken reikhalzend uit naar de komende maanden vol speculatie en opwinding terwijl we ons voorbereiden op het volgende hoofdstuk in de strijd om de IJzeren Troon.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen