The Nerd Shepherd

The Walking Dead introduceert gemuteerde “Walkers” in nieuwe Daryl Dixon spin-off

The Walking Dead: Daryl Dixon

In de nieuwste spin-off serie van The Walking Dead, getiteld “The Walking Dead: Daryl Dixon,” stapt de bekende boogschutter en Amerikaanse zuiderling Daryl Dixon (gespeeld door Norman Reedus) in een onbekende wereld. Deze keer heeft hij zijn vertrouwde omgeving van zombies verruild voor de straten van Parijs, de romantische hoofdstad die echter nu doordrenkt is van onheil.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Still 'The Walking Dead: Daryl Dixon' via TMDB

Dixon's avontuur in Europa

De omstandigheden waardoor Dixon zich aan de overkant van de oceaan bevindt, blijven tot op heden vaag, waarbij een deel van zijn reis over de Atlantische Oceaan wordt doorgebracht op drijvende wrakstukken. Desalniettemin heeft hij weinig tijd om te genieten van lokale franse lekkernijen, aangezien het eerste seizoen, bestaande uit zes afleveringen, hem opdraagt om de 11-jarige Laurent (gespeeld door Louis Puech Scigliuzzi) te beschermen en vanuit het jongensklooster naar een mysterieuze nieuwe locatie te begeleiden.

LEES OOK | Herfstrelease onthuld voor 5e seizoen van bekroonde misdaadserie “Fargo”

The Walking Dead: Daryl Dixon
Still 'The Walking Dead: Daryl Dixon' via TMDB

Een man met een missie

De uitvoerend producent Greg Nicotero beschrijft deze serie als een terugkeer naar de oorspronkelijke essentie van The Walking Dead: “Dixon brengt ons terug naar de basis van wat The Walking Dead in essentie is, namelijk een man met een missie.” Echter, deze missie zal niet zonder complicaties zijn. Dixon wordt geconfronteerd met een nieuw angstaanjagend type walker, die “burners” worden genoemd. Nicotero legt uit dat deze zombies gemuteerd zijn tot een punt waarop hun aanraking, beet, of zelfs het contact met hun bloed, ernstige brandwonden veroorzaakt. Dit werpt een geheel nieuwe dynamiek op het overleven in deze wereld vol verschrikkingen.

De showrunner van de serie is David Zabel, terwijl Norman Reedus en Greg Nicotero dienen als uitvoerend producenten, bijgestaan door Angela Kang, Brian Bockrath en Daniel Percival. De spin-off serie belooft een intrigerende draai te geven aan het bekende universum, met Parijs als achtergrond voor Daryl Dixon’s onvermoeibare strijd om te overleven.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen