The Nerd Shepherd

“Tanja – Dagboek van een guerrillera” draait vanaf 31 augustus in de bioscoop

Tanja - Dagboek van een guerrillera

Op 31 augustus brengt Cinema Delicatessen de indrukwekkende documentaire ‘Tanja – Dagboek van een guerrillera’ uit in de bioscopen. Geregisseerd door Marcel Mettelsiefen, is deze film een meeslepende coproductie van Dreamer Joint Venture en het Nederlandse BALDR Film, die het opmerkelijke verhaal vertelt van Tanja Nijmeijer.

Tanja - Dagboek van een guerrillera
Still 'Tanja - Dagboek van een guerrillera' via TMDB

Tanja Nijmeijer

Het verhaal begint wanneer de 19-jarige Tanja Nijmeijer als au pair in Colombia verblijft. Een jonge vrouw uit Denekamp die haar horizon wil verbreden en een avontuur zoekt. Echter, in plaats van het geplande au pair-leven wordt ze geconfronteerd met de politieke onrust en sociale ongelijkheid die het land teisteren. Geschokt door de onrechtvaardigheden, maakt ze een ongebruikelijke beslissing: ze sluit zich aan bij de FARC, een van ’s werelds grootste guerrillalegers. Hier begint haar reis als guerrillera, waarbij ze niet alleen als tolk fungeert, maar ook actief deelneemt aan de gewapende strijd.

Invloedrijk lid van de FARC

Jaren gaan voorbij en Tanja Nijmeijer bevindt zich nu als een opmerkelijk en invloedrijk lid van de FARC aan de onderhandelingstafel tijdens de vredesgesprekken in Oslo. Hoe is een Nederlandse vrouw betrokken geraakt bij een van de langste en meest gewelddadige burgeroorlogen in de geschiedenis van Latijns-Amerika? Wat dreef haar om zich aan te sluiten bij een revolutionaire beweging en een levensstijl te kiezen die zo ver verwijderd was van haar oorspronkelijke plannen?

Tanja - Dagboek van een guerrillera
Still 'Tanja - Dagboek van een guerrillera' via TMDB

Persoonlijke en intieme benadering

De documentaire ‘Tanja – Dagboek van een guerrillera’ ontrafelt deze intrigerende vragen en geeft een diepgaand inzicht in de beweegredenen van Tanja Nijmeijer. De film maakt gebruik van rijk archiefmateriaal en unieke interviews met Tanja zelf, evenals haar vrienden en bekenden. Door deze persoonlijke en intieme benadering krijgt het publiek een unieke kijk in de psyche van de vrouw achter de guerrillera.

Tanja - Dagboek van een guerrillera
Still 'Tanja - Dagboek van een guerrillera' via TMDB

Bekroonde regisseur Marcel Mettelsiefen

Regisseur Marcel Mettelsiefen heeft met deze documentaire opnieuw zijn talent bewezen. Eerder werd hij bekroond met drie Emmy Awards en twee BAFTA’s voor zijn indringende documentaires over de Syrische burgeroorlog. Zijn eerdere werken, waaronder “Syria: Children on the Frontline,” “Children on the Frontline: The Escape,” “In Her Hands” en “Watani: My Homeland,” dat een Academy Award-nominatie ontving, tonen zijn vermogen om diepgaande verhalen vast te leggen die resonerende thema’s bevatten.

Vanaf 31 augustus in de bioscoop

Mis deze kans niet om ‘Tanja – Dagboek van een guerrillera’ zelf te ervaren. De documentaire draait namelijk vanaf 31 augustus in de bioscoop. Voor meer informatie kun je terecht op de website van CineDeli.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen