The Nerd Shepherd

Staande ovatie tijdens Cannes Filmfestival voor Auschwitz-film “The Zone of Interest” van Jonathan Glazer

Jonathan Glazer heeft voor sensatie gezorgd tijdens het Cannes Film Festival 2023. “The Zone of Interest,” pas de vierde speelfilm van de regisseur na “Sexy Beast,” “Birth” en “Under the Skin,” kreeg een staande ovatie van zes minuten na de wereldpremière.

Glazers film is sober en uitdagend, terwijl het het verhaal vertelt van de commandant van Auschwitz en zijn vrouw, die hun droomhuis direct naast het concentratiekamp hebben gebouwd. De constante kreten van gevangenen, schoten en rook uit de gaskamers achtervolgen hun paradijs, maar hun onverschilligheid voor dergelijke gruweldaden creëert een angstaanjagende en sinistere tegenstelling.

LEES OOK | “The Pope’s Exorcist” Review door Sid Lukkassen

“The Zone of Interest” is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Martin Amis. De film heeft “Toni Erdmann”-actrice Hüller in de hoofdrol als de vrouw van Rudolf Höss, de commandant van Auschwitz tijdens de Holocaust. De cast bestaat ook uit Christian Friedel, Daniel Holzberg en Sascha Maaz.

De nieuwe A24-film “The Zone of Interest” zal naar verwachting later dit jaar te zien zijn in de bioscoop.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen