The Nerd Shepherd

“Spider-man: Across the Spider-Verse” Recensie door Fabian van der Gijze: “Wat zag dit er mooi uit zeg!”

Spider-Man: Across the Spider-Verse, Universal Pictures

De langverwachte première van de nieuwe Spider-Man film, genaamd “Spider-Man Across the Spider-Verse”, bracht een golf van opwinding met zich mee. Onze recensent Fabian Van der Gijze, begaf zich zonder enige voorkennis in de wereld van deze 2 uur en 16 minuten durende film. Het resultaat? Een verjongende ervaring die hem terugvoerde naar zijn jeugdige dagen van het sparen voor Spider-Man stripboeken.

De nieuwe Spider-Man-film heeft een vliegende start gemaakt in Nederland sinds de opening op donderdag 1 juni. Meteen na de release veroverde de film de nummer één positie, waarmee het de voormalige koploper, The Little Mermaid, van de troon stootte. Met vertoningen in maar liefst 125 bioscopen heeft de film al meer dan 19.000 bezoekers weten te trekken, wat heeft geleid tot een totale omzet van € 209.000, inclusief voorvertoningen op 31 mei.

LEES OOK | “Spider-man: Across the Spider-Verse” producent onthult plannen voor Spider-Woman en live-action Miles Morales film!

Naast het commerciële succes heeft de film ook veel lof ontvangen van recensenten. De film heeft een indrukwekkende score behaald op Rotten Tomatoes, met een gecertificeerde ‘fresh’ rating van 95% en een publieksscore van 97%. Dit bewijst dat de film niet alleen commercieel aantrekkelijk is, maar ook artistiek en inhoudelijk voldoet aan de hoge verwachtingen van zowel critici als het publiek.

Spider-Man: Across the Spider-Verse, Universal Pictures
Spider-Man: Across the Spider-Verse, Universal Pictures

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen