Monty Python-ster John Cleese weigert politiek incorrecte scène te verwijderen uit "Life of Brian"

Overig
vrijdag, 02 juni 2023 om 22:25
ebuyoptt0tek09d52ny57lughrn
John Cleese, de ster van "Monty Python" en een legende in de Britse comedy, heeft uitgehaald naar de pers omdat die beweerden dat hij een politiek incorrecte scène uit toekomstige bewerkingen van zijn film "Life of Brian" zou verwijderen. In een recente verklaringen op Twitter zei Cleese dat een journalist hem verkeerd had geciteerd toen deze beweerde dat de acteur van plan was de beroemde "Loretta" scène te schrappen.

A recent example of this misreporting ! A few days ago I spoke to an audience outside London. I told them I was adapting the Life of Brian so that we could do it as a stage show ( NOT a musical ). I said that we'd had a table-reading of the latest draft in NYC a year ago...(tbc)

Hacked Off
Hacked Off
@hackinginquiry

Among those that said they did not trust the news - the second most common reason given was 'misreporting (42%)'

1.1K
Reply
De bewuste scène toont een mannelijk personage uit de Britse komedie uit 1979 die zijn medestanders vertelt dat hij een vrouw genaamd "Loretta" wil zijn en het recht opeist om een kind te dragen. Verbijsterd vertelt Cleese's personage in de film de man dat het idee belachelijk is, terwijl een andere mannelijke collega voorstelt dat ze allemaal pleiten voor zijn recht om kinderen te krijgen als een symbolische manier om "onderdrukking" aan de kaak te stellen.
Enkele dagen geleden meldde The Daily Mail dat de scène uit de klassieke film "moest worden geschrapt". Cleese schrijft op Twitter dat zijn opmerkingen slechts een herhaling waren van wat hem was geadviseerd, niet wat hij had gedaan of van plan was te doen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!