The Nerd Shepherd

Controversiële horrorfilm verboden in Nieuw-Zeeland gaat viral op TikTok

Waarschuwing: deze horrorfilm is niet voor bangeriken! Door het huiveringwekkende plot werd de film in Nieuw-Zeeland verboden en nu, meer dan tien jaar later, gaat hij viraal op TikTok.

“Megan is Missing” vertelt het verhaal van twee tienermeisjes, Megan en Amy, die beste vriendinnen zijn en in Noord-Hollywood wonen. Wanneer Megan een vreemde ontmoet via het internet en daarna spoorloos verdwijnt, is het aan Amy om uit te zoeken wat er is gebeurd. Het is een verhaal dat je aan het scherm genageld houdt en je hart sneller doet kloppen.

De film is al meer dan een decennium oud maar krijgt nu een tweede leven op Social Media. TikTok-gebruikers filmen hun reacties en het is duidelijk dat deze film niet voor tere zieltjes is. Het feit dat de film niet te streamen, huren, kopen of downloaden is via streamingdiensten in Nederland, maakt het kijken van de film alleen maar meer gewild. Als je de film wilt zien, moet je deze kopen op dvd of blu-ray.

De low-budget horrorfilm veroorzaakte veel controverse bij de release en werd verbannen in Nieuw-Zeeland. “De film toont seksueel geweld en seksueel gedrag van jongeren in dusdanige mate en op dusdanige wijze dat de beschikbaarheid van deze publicatie schadelijk kan zijn voor het algemeen belang.” aldus Het Bureau voor Film en Literatuurclassificatie in Nieuw-Zeeland.

Terrifier
Still 'Terrifier 2' via TMDB

Horrorfilms worden wel vaker gepromoot als “de engste film ooit” waarbij er ook of nieuwberichten verschijnen die melding doen van flauwvallende bioscoopbezoekers. Terrifier 2 was daar een voorbeeld van, niet vanwege het angstaanjagende verhaallijn maar eerder vanwege de expliciete en gruwelijke moordscènes die – wat ons betreft – eerder komisch dan eng waren.

Nu rest ons nog de vraag: Wat denk jij? Is “Megan is Missing” terecht een controversiële film, of is er een andere horrorfilm die jij nog controversiëler vindt? Laat het ons weten in de reacties hieronder! 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen