"Oldboy" (2003) keert terug naar de bioscoop voor 20-jarig jubileum - Bekijk nu de Trailer!

Films
zondag, 14 mei 2023 om 11:48
3996s0hderexuuiukzcwseycxsd
De remasterede theaterversie van Oldboy heeft een releasedatum gekregen van distributeur Neon. De klassieke neo-noir mysterythriller van Park Chan-Wook keert op 16 augustus terug naar de bioscoop.
Vorig jaar kondigde Neon aan dat het de distributierechten van Oldboy had verworven en dat er een gerestaureerde versie zou verschijnen ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de film. Er is nog geen informatie beschikbaar over de kaartverkoop, maar meer informatie zal waarschijnlijk volgen naarmate de releasedatum nadert. Of de film ook in Nederland in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.
De film vertelt het verhaal van Oh Dae-su, een man die vijftien jaar gevangen wordt gehouden zonder te weten waarom. Als hij plotseling wordt vrijgelaten, begint hij een zoektocht naar de reden van zijn ontvoering en wie daar verantwoordelijk voor is. De film is bekend om zijn stijlvolle cinematografie en gewelddadige actiescènes, en wordt vaak geprezen om zijn verhaal en de plotwendingen die daarbij horen.
De oorspronkelijke film, uitgebracht op 21 november 2003, trok tijdens de eerste release niet veel bezoekers. Dit keer is het echter bijna gegarandeerd dat de film veel aandacht zal krijgen aangezien de film de laatste jaren steeds meer waardering heeft gekregen van fans.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!