The Nerd Shepherd

Deuce Bigalow-acteur Rob Schneider ontslagen vanwege vaccinatiestatus

Deuce Bigalow: Male Gigolo

Vaccinatiekeuze leidt tot ontslag van Rob Schneider

Rob Schneider, de iconische acteur die vooral bekend staat om zijn rollen in de “Deuce Bigalow”-films, heeft onlangs via het socialemediaplatform “X” (voorheen bekend als Twitter) onthuld dat hij in 2021 werd ontslagen vanwege zijn vaccinatiestatus. Deze onthulling heeft heel wat commotie veroorzaakt.

Rob Schneider’s opkomst naar bekendheid begon met zijn opvallende optredens als castlid van het legendarische televisieprogramma ‘Saturday Night Live’ (SNL). Hij voegde zich bij de cast in 1988 en werkte daar als schrijver en komiek tot 1994. Schneider’s grappige typetjes en unieke humor, samen met zijn vermogen om in verschillende personages te transformeren, maakten hem al snel een favoriet bij de kijkers van het programma.

LEES OOK | Bananenbar Amsterdam in de Schijnwerpers na Lizzo’s Controversiële Avond

Deuce Bigalow: European Gigolo
Still 'Deuce Bigalow: European Gigolo' via TMDB

De carrière van Rob Schneider

Na zijn tijd bij SNL maakte Schneider een succesvolle overgang naar de filmwereld. Hij werkte vaak samen met zijn goede vriend en mede-SNL-alumnus Adam Sandler, wat resulteerde in enkele van zijn meest memorabele rollen. Een van zijn vroegste filmoptredens was in ‘Deuce Bigalow: Male Gigolo’ (1999), waarin hij de titelrol speelde als een visagist die onverwacht in de wereld van mannelijke prostitutie belandt. De film werd een onverwachte hit en vestigde Schneider als een toonaangevende komische acteur.

Hij vervolgde zijn succes met films als ‘The Animal’ (2001), ‘The Hot Chick’ (2002) en ’50 First Dates’ (2004), waarin hij steeds weer zijn vermogen toonde om grappige en unieke personages tot leven te brengen.

Solidariteit met Novak Djokovic

In 2021 zou Schneider opnieuw een bioscoopfilm aan zijn indrukwekkende CV toevoegen. Helaas werd hij echter ontslagen vanwege zijn vaccinatiestatus, wat op zijn zachtst gezegd schandelijk is. De wereldberoemde tennisser Novak Djokovic had eerder ook te maken met soortgelijke problemen en krijgt nu steun van de acteur.

Schneider liet via Twitter weten: “Ik werd eind 2021 ontslagen vanwege mijn vaccinatiestatus, maar ik heb er destijds niet publiekelijk over gesproken. Ik bewonder Djokovic enorm omdat hij opkomt voor zijn rechten en zich niet bekommert om de mogelijke gevolgen.” Schneider voegde eraan toe: “Er zijn dingen in het leven die belangrijker zijn dan records of geld…”

Het is duidelijk dat het onderwerp vaccinatie en de gevolgen van een dergelijke keuze een hot topic blijven, zelfs in de wereld van entertainment. Rob Schneider en Novak Djokovic zijn slechts twee voorbeelden van publieke figuren die de spotlight hebben gebruikt om hun standpunten over dit controversiële onderwerp kenbaar te maken.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Comments 1

  1. yves says:

    en welke film moet het dan geworden zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen