The Nerd Shepherd

Recensie: “Twisted Metal” – Sweet Tooth steelt de show in een gewelddadige post-apocalyptische wereld

Twisted Metalheader

8.8

/10

Als een fanatieke gamer die is opgegroeid in de 90’s, heeft Twisted Metal, de klassieke PlayStation-game, een warm plekje in mijn hart weten te veroveren. Toen ik hoorde dat er een live-action serie zou komen gebaseerd op deze geliefde game, was ik in eerste instantie behoorlijk huiverig. Game-verfilmingen hebben de afgelopen jaren immers een wisselend succes gehad, en ik vroeg me af of deze serie hetzelfde lot zou ondergaan.

Maar gelukkig kon ik opgelucht ademhalen, want Twisted Metal valt niet bepaald in het rijtje van teleurstellende game-verfilmingen. Hoewel het verhaal weinig tot niets te maken heeft met de games, aangezien de games vooral draaiden om auto’s met wapens die elkaar afschieten, biedt de serie genoeg vermakelijke momenten. De lore en easter eggs zullen zeker gewaardeerd worden door fans, maar zelfs voor nieuwkomers is de serie prima te volgen.

Twisted Metal
Still 'Twisted Metal' via TMDB

Memorabele personages

De kracht van de serie ligt vooral in de geweldige uitvoering van de personages. Neem bijvoorbeeld Sweet Tooth, de gestoorde killer clown in een gepimpte ijscocar vol met wapens. Will Arnett zet dit personage op geniale wijze neer en weet een onvergetelijke indruk achter te laten. Maar laten we het ook even hebben over het verhaal. Hoewel de games weinig aandacht besteedden aan een diepgaand plot, heeft de serie een eigen verhaal gecreëerd dat goed in het wrede en gewelddadige universum past. John Doe, gespeeld door Anthony Mackie, is een nieuw personage die als moedige pakketbezorger zich in de gevaarlijke post-apocalyptische wereld vol opgevoerde wagens en gewelddadige bendes begeeft.

Vermakelijk met een sterk emotioneel fundament

Wat Twisted Metal onderscheidt is de combinatie van actie en comedy. Hoewel de serie zeker gewelddadig en bloederig is, voelt het meer aan als een vermakelijke comedy met de nodige actie. De interactie tussen John Doe en zijn partner “Quiet,” gespeeld door Stephanie Beatriz, is bijzonder goed geschreven en creëert een sterk emotioneel fundament onder de waanzin van moordlustige auto’s.

Twisted Metal
Still 'Twisted Metal' via TMDB

Sweet Tooth is een enorme eindbaas!

Natuurlijk mogen we de terugkeer van bekende gezichten en de briljante uitvoering van Sweet Tooth niet vergeten. De chemie tussen Sweet Tooth en zijn “fans,” waaronder de zachtaardige Stu, is hilarisch en voegt een extra dimensie toe aan de serie. Hoewel de bad guys in de serie niet heel indrukwekkend zijn, doet dat niets af aan de algehele kijkervaring. Twisted Metal zit vol met leuke verrassingen en heeft een onmiskenbare 90’s vibe die nostalgische gevoelens opwekt. De special effects zijn goed uitgevoerd en dragen positief bij aan de algehele sfeer van de serie.

Twisted Metal
Still 'Twisted Metal' via TMDB

Conclusie

In vergelijking met de duistere verwachtingen van sommige die-hard fans van de game, ben ik juist blij met de luchtige ondertoon en humor van Twisted Metal. Het maakte de serie voor mij een aangename rit om te kijken, en ik kan niet wachten op het tweede seizoen. Voor alle liefhebbers van explosieve actie, gestoorde personages en een vleugje nostalgie: Twisted Metal is jouw serie! Met een solide verhaal, geweldige uitvoeringen en een onvergetelijke Sweet Tooth, verdient Twisted Metal een welverdiende 8,8 als eindoordeel. Grijp je popcorn en geniet van deze knotsgekke rit door het post-apocalyptische landschap!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen