YouTube-ster MrBeast ontsnapt aan tragedie met Titan-onderzeeër van OceanGate

Overig
maandag, 26 juni 2023 om 12:47
mrbeast kca 2022
MrBeast, de immens populaire YouTube-creator heeft via twitter laten weten dat hij in juni was uitgenodigd om mee te gaan met de onderzeeër van OceanGate, maar uiteindelijk het aanbod heeft afgeslagen."Ik werd eerder deze maand uitgenodigd om mee met de Titanic-onderzeeër te gaan, maar ik zei nee. Het is best eng dat ik erop had kunnen zitten," tweette MrBeast afgelopen zondag.
Op 18 juni verloor de Titan-onderzeeër, die werd bediend door OceanGate en naar het wrak van de Titanic in de Atlantische Oceaan dook, contact met het ondersteuningsschip aan de oppervlakte. Op donderdag gaf het bedrijf een verklaring waarin werd gesteld dat alle vijf de bemanningsleden aan boord vermoedelijk waren omgekomen nadat de onderzeeër een "catastrofale implosie" had ondergaan.
Het is niet duidelijk wie MrBeast heeft uitgenodigd om aan boord te komen van het OceanGate-vaartuig. Samen met zijn tweet plaatste MrBeast een fragment van een sms-bericht dat hij blijkbaar naar iemand had gestuurd, waarin stond: "Ik ga later deze maand met een onderzeeër naar de Titanic. Het team zou het geweldig vinden als je meegaat."
MrBeast is de meest gevolgde individuele YouTube-creator op het platform, met op dit moment meer dan 162 miljoen abonnees. Naar schatting is MrBeast de best verdienende creator op YouTube, met een fanbase die is opgebouwd rond zijn grote weggeefacties en stunts - waaronder zijn virale heruitvoering van de Netflix-hit "Squid Game" in 2021, waarbij de winnaar een prijs van $446.000 ontving - en een scala aan liefdadigheidsinitiatieven.
De ramp met de OceanGate Titan trok wereldwijd de aandacht. Regisseur James Cameron, bekend van "Titanic", beweerde dat mensen in de duikgemeenschap "zeer bezorgd" waren over de veiligheid van de onderzeeër. Als reactie hierop zei medeoprichter van OceanGate, Guillermo Söhnlein, onder andere: "Ik weet uit eigen ervaring dat we uiterst toegewijd waren aan de veiligheid en dat risicovermindering een belangrijk onderdeel was van de bedrijfscultuur."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!