Sterren van "The Elephant Whisperers" klagen Oscarwinnende documentairemakers aan

Overig
donderdag, 10 augustus 2023 om 11:41
v3vqkirnqa8vkwyov64ztnbqhgk
Na het succes van de Oscarwinnende Indiase Netflix-documentaire "The Elephant Whisperers", hebben de protagonisten van de film, Bomman en Bellie, besloten om de filmmakers aan te klagen wegens vermeende financiële misstanden en het niet nakomen van beloftes.
De documentaire, gemaakt door filmmaker Kartiki Gonsalves, veroverde de harten van kijkers over de hele wereld en maakte geschiedenis door de eerste Indiase productie te zijn die de Oscar won in de categorie Beste Korte Documentaire. De film bracht de emotionele band tussen het echtpaar en de olifant Raghu op een ontroerende manier in beeld.
9e6ykczsigq26ox5yqiowb9urce 1140x570
Still 'The Elephant Whisperers' via TMDB

Geldproblemen overschaduwen succes "The Elephant Whisperers"

De aanklacht van Bomman en Bellie tegen de filmmakers werpt echter een schaduw over deze triomf. Het echtpaar beweert dat hen financiële beloften zijn gedaan, waaronder een huis en financiële ondersteuning, die niet zijn nagekomen. De enige compensatie die ze hebben ontvangen, is een cheque van 100.000 roepies.
De beschuldigingen gaan verder, waarbij Bomman en Bellie beweren dat ze hun eigen geld hebben moeten gebruiken om opnamekosten te dekken en dat ze zelfs een lening van 40.000 roepies aan Gonsalves hebben verstrekt die niet is terugbetaald.

Welles-nietes-situatie

Gonsalves weerlegt deze beweringen en beweert dat er geen waarheid schuilt in de beschuldigingen van het echtpaar. Dit zorgt voor een welles-nietes-situatie die nu het onderwerp is geworden van een juridisch geschil. De zaak werpt de vraag op over wat er werkelijk achter de schermen is gebeurd tijdens de productie van deze ontroerende documentaire en roept vragen op over de ethiek van documentairemakers bij het omgaan met de mensen die hun verhalen vertellen. De rechtbank zal uiteindelijk oordelen over de geldigheid van de claims en de waarheid achter de beweringen van zowel het echtpaar als de filmmaker.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!