Striptekenaar Kenny Rubenis stopt na 10 jaar met populaire reeks 'Dating for Geeks'

Overig
donderdag, 14 december 2023 om 18:41
dating for geeks 1 fix
Na een periode van tien jaar komt op 3 januari een einde aan de humoristische strip Dating for Geeks van de Nederlandse tekenaar Kenny Rubenis. Dit heeft Rubenis aangekondigd op de Dating for Geeks-Facebookpagina. Desondanks belooft hij zijn verhaal en de vaste karakters uit de strip een passend slot te geven.
Dating for Geeks behandelt twee centrale thema's. Het eerste betreft "dating" en de bijbehorende uitdagingen, iets wat velen van ons op een bepaald moment hebben ervaren. Het tweede thema is "Nerdy" humor. De verhalen bestaan uit korte, grappige stripstrookjes die verbonden zijn door terugkerende personages en samenhangende verhaallijnen.
datingforgeekscovers 1024x655
De hoofdfiguren van de strip zijn ongetwijfeld Ivon, Jasper, en hun dochter Marty. Ook spelen het koppel Renee en Edward, de eeuwige single Claire, de onheilspellende Jeff en de striptekenaar Kenny, gebaseerd op Kenny Rubenis zelf, een prominente rol. In de strip komt vaak zogenaamde self-aware of meta humor voor, bijvoorbeeld wanneer Kenny een van zijn eigen stripalbums tevoorschijn haalt – een strip in een strip dus.
De strip verscheen voor het eerst in 2014 in het ochtendblad "Spits" en stond ook tot 2019 in "Metro". Momenteel wordt de publicatie gefinancierd door middel van crowdfunding. Daarnaast worden de strips gepubliceerd op de Facebook- en Tumblr-pagina. Tot op heden zijn er al vijftien Dating for Geeks-albums uitgebracht, en wanneer de serie eindigt, zal dat aantal op zestien komen.
Aan alle mooie dingen komt echter een einde. In een bericht op de Dating for Geeks-Facebookpagina deelt Kenny mede dat hij zich op andere projecten wil gaan richten. Daarom zal op 3 januari 2024, tevens het tienjarig jubileum van Dating for Geeks, de laatste aflevering van de strip worden gepubliceerd. Maar wees gerust! In dezelfde Facebookpost belooft hij nog veel grappige wendingen die onthuld zullen worden, en vooral een waardig einde voor zijn personages en de fans.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!