Duistere found-footage fantasiefilm over Noorse trollen nu te zien bij SkyShowtime

Films
donderdag, 14 december 2023 om 19:14
8di1r7qh7st79zkkvhtkfwaiuv1
Vanaf vandaag kunnen filmfans genieten van de Noorse film Troll Hunter. De film uit 2010 is nu beschikbaar om te streamen via SkyShowtime. Deze duistere fantasiefilm, geregisseerd door André Øvredal, combineert het found footage-genre met een mockumentary-stijl en ontving lovende kritieken in zowel Noorwegen als de Verenigde Staten.
'Troll Hunter' volgt een groep studenten van de Volda University College, waaronder Thomas (Glenn Erland Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) en hun cameraman Kalle (Tomas Alf Larsen). Hun oorspronkelijke plan om een documentaire te maken over een vermeende berenstroper neemt een onverwachte wending wanneer ze Hans (Otto Jespersen) ontmoeten, die beweert op trollen te jagen.
hce6wboz5qukfqwhcua0xtq08dh 1140x570
Still 'Troll Hunter' via TMDB
De opnames vonden plaats in de bossen en bergen van West-Noorwegen, wat volgens actrice Johanna Mørck een uitputtende ervaring was. Regisseur André Øvredal en zijn team kozen ervoor om maximale geheimhouding rond het project te handhaven. Zowel de titel als de cast bleven een goed bewaard geheim tot kort voor de première, waarbij cryptische teasers werden verspreid om een viraal effect te creëren.
Voor de onthullende laatste scène van de film werd een clip van voormalig Noors premier Jens Stoltenberg bewerkt, waarin hij sprak over een olieveld buiten Noorwegen genaamd het Troll Field, om de suggestie te wekken dat hij het bestaan van trollen bevestigde.
wpgfkuxtmlcv9v2tfpq62bbx0ep 1140x570
Still 'Troll Hunter' via TMDB
De film zit boordevol verwijzingen naar de Noorse cultuur en folklore, met specifieke knipogen naar verschillende soorten trollen, zoals bos- en bergtrollen. De film eert ook de tradities, zoals de vermelding van bijvoorbeeld de Mountain King, bekend uit het toneelstuk Peer Gynt en de muziek van Edvard Grieg. Troll Hunter is vanaf vandaag te zien op SkyShowtime. Bekijk hieronder de trailer.