Pathé Amsterdam-Noord voor een dag het epicentrum van Star Wars-liefhebbend Nederland tijdens "Echo Base Con 2023"

Overig
zondag, 28 mei 2023 om 13:48
3
Op zaterdag 27 mei streek Echo Base Con 2023 neer in Pathé Amsterdam-Noord en bracht een ongelooflijk warme sfeer met zich mee voor de Star Wars-community in Nederland. Het jaarlijkse liefdadigheidsevenement, waarvan de opbrengst naar de Make-a-Wish foundation gaat, werd met open armen ontvangen door Star Wars-liefhebbers van alle leeftijden. Het is daarnaast een compliment waard aan de organisatie voor de geweldige ontvangst door de vrijwilligers.
Pathé Amsterdam-Noord werd voor een dag het epicentrum van Star Wars-fans in Nederland. Het hoogtepunt van het evenement was ongetwijfeld de aanwezigheid van grote acteurs uit het Star Wars-universum, die de tijd namen voor foto's, handtekeningen en persoonlijke vragen. Een van de bekende gasten was Brendan Wayne, bekend van zijn rol in The Mandalorian. Ook waren er legendarische acteurs aanwezig, zoals Wedge Antilles (Denis Lawson) en Mon Mothma (Caroline Blakiston), die deelnamen aan het evenement.
Naast de geweldige gasten was er een overvloed aan Star Wars-merchandise te koop op de beursvloer. De hele ruimte was gevuld met stands waar fans hun favoriete items konden vinden. Het was geweldig om te zien dat de opbrengst van het evenement ten goede kwam aan de Make-a-Wish foundation, er werd ook een loterij en een veiling gehouden op Catawiki om extra geld in te zamelen. Buiten werden er lessen gegeven aan jonge en oude padawans die hun lightsaber-vaardigheden wilden verbeteren. En alsof dat nog niet genoeg was, kwamen we tijdens het rondlopen ook een rondrijdende R2-D2 en BB-8 tegen.
4 1024x436
Foto 'Echo Base Con 2023' via The Nerd Shepherd
Boven in de bioscoopzalen werden verschillende panels gehouden, waar we kort een kijkje hebben genomen bij het panel van "Return of the Scruffy Looking Nerf Herders". Lama's Ruben van der Meer en Arie Koomen, samen met Horace Cohen, deelden hun liefde voor Star Wars met het publiek. Daarnaast was ook de 501st Legion: Dutch Garrison te zien tijdens het evenement. Ze zorgden voor een indrukwekkende aanwezigheid met hun accurate Star Wars-kostuums.
Echo Base Con is een evenement dat ten zeerste wordt aanbevolen aan elke Star Wars-fan. De warme sfeer, de aanwezigheid van geweldige gasten en de overvloed aan merchandise zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Hoewel nog niet bekend is waar het evenement volgend jaar zal plaatsvinden, willen we graag de organisatie een tip geven: in Brabant wonen ook veel Star Wars-fans die het geweldig zouden vinden om het evenement in hun regio te verwelkomen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!
2 1140x570
3 1 1140x570
4 1 1140x570
5 1140x570
6 1 1140x570
7 1140x570
8 1140x570
9 1 1140x570
10 1140x570
Vorige afbeelding.
Volgende afbeelding