Arnold Schwarzenegger deelt openlijk zijn strijd met dyslexie in een inspirerend Facebook-bericht

Overig
dinsdag, 08 augustus 2023 om 18:21
broppjwt41x3a3gj9lzdd1tmajy scaled
In de schijnwerpers van Hollywood heeft Arnold Schwarzenegger zich altijd weten te onderscheiden door zijn unieke en gangbare charisma. Maar, achter het imposante lichaam en de acteertalenten schuilt een persoonlijk verhaal die de acteur pas recentelijk aan het licht bracht. In een Facebook-bericht deelde de acteur openhartig zijn strubbelingen met dyslexie.
De acteur onthulde dat hij bezig is geweest met het opnemen van zijn audioboek "Be Useful," dat gepland staat voor release op 10 oktober. "Ik zou kunnen beweren dat ik uitblink in alles wat ik doe, maar dat zou verre van de waarheid zijn. Eerlijk gezegd zag ik enorm op tegen het opnemen van mijn audioboek." begint Schwarzenegger.
wvsnux6budbutssuaxqxxwp3ctx 1140x570
Still 'Terminator 2: Judgment Day' via TMDB

Schwarzenegger's strijd met Dyslexie

Schwarzenegger onthult dat hij dyslexie heeft en dat er in de jaren '50 in Oostenrijk er weinig bekend was over leerstoornissen. Hij had vaak moeite om hardop voor te lezen in de klas, wat vaak resulteerde in een teleurstelling. Pas later in zijn leven ontdekte hij dat hij dyslexie had, wat zijn strijd met lezen en schrijven verklaarde.

Dagelijkse toewijding

Als voorbereiding op zijn filmrollen dompelde hij zich maandenlang onder in het script, herhaalde het keer op keer tot elke regel als een tweede natuur in zijn geheugen gegrift stond. Hij begreep dat het zich eigen maken van woorden extra tijd en oefening vergde. Tijdens het opnemen van zijn audioboek koos hij voor een vergelijkbare benadering.
Normaal gezien wordt een audioboek in slechts enkele dagen opgenomen maar Schwarzenegger nam een gedurfde stap. Hij verzocht om opnameapparatuur in zijn eigen huis en stelde voor om dagelijks 20 tot 30 pagina's op te nemen. Deze strategie gaf hem de ruimte om regelmatig te oefenen en stap voor stap zijn doel te verwezenlijken.

Arnold Schwarzenegger is een bron van inspiratie

De onthulling van Schwarzenegger's persoonlijke strijd en zijn positieve benadering om deze te overwinnen, dient als een bron van inspiratie voor velen. Het illustreert hoe zelfbewustzijn, vastberadenheid en samenwerking de weg kunnen effenen voor persoonlijk en professioneel succes. Terwijl we wachten op de release van "Be Useful," kunnen we allemaal iets leren van Arnold Schwarzenegger's boodschap.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!