The Nerd Shepherd

Nieuwe Series en Films vanaf Mei te zien via HBO MAX: “White House Plumbers”, “Spy/Master” en nog Veel Meer!

Still "White House Plumbers" via HBO

HBO Max brengt in mei een scala aan nieuwe series en documentaires uit, waaronder de finale afleveringen van twee geliefde HBO Original-series. Fans moeten zich gaan voorbereiden op het definitieve afscheid van de populaire series “Succession” en “Barry”, op maandag 29 mei is van beide series de laatste aflevering te zien.

Maar niet getreurd, er staan genoeg nieuwe series op de planning om van te genieten. Zoals de nieuwe satirische miniserie “White House Plumbers”, die vanaf 2 mei te zien zal zijn. De serie, gemaakt door de makers van de populaire serie Veep, neemt het publiek mee achter de schermen van het Watergate-schandaal en laat zien hoe politieke saboteurs E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux) per ongeluk het presidentschap omverwerpen dat ze juist zo ijverig probeerden te beschermen.

Still "Spy/Master" via HBO
Still "Spy/Master" via HBO

Een andere nieuwe serie die de moeite waard is om te kijken, is “Spy/Master”, die op 19 mei in première gaat. De serie gaat over Victor Godeanu, gespeeld door Alec Secăreanu, de rechterhand en naaste adviseur van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu. Godeanu is echter ook een geheim agent voor de KGB en moet Roemenië en Ceaușescu ontvluchten voordat hij wordt ontdekt. Met slechts één kans om in leven te blijven, gebruikt hij een diplomatieke reis naar Duitsland als springplank naar de Verenigde Staten.

Ook de HBO documentaire “Love to you, Donna Summer”, die op 21 mei wordt uitgebracht, is de moeite waard om te kijken. De documentaire biedt een verrassend en intiem portret van The Queen Of Disco. Geregisseerd door Oscar- en Emmy-winnend filmmaker Roger Ross Williams en Brooklyn Sudano, de dochter van Donna Summer.

Still "Unicorn Warriors: Eternal" via HBO
Still "Unicorn Warriors: Eternal" via HBO

“Unicorn Warriors: Eternal, de nieuwe bovennatuurlijke animatieserie van vijfvoudig Emmy winnende animator Genndy Tartakovsky is ook vanaf volgende maand te zien. De Adult Swim-serie geproduceerd door Cartoon Network Studios is in lijn met de cinematografische stijl van eerdere projecten van Tartakovsky en volgt een team van helden die ontwaken om een onheilspellende kracht tot in de eeuwigheid te bestrijden.

HBO Max heeft een aantal zeer interessante nieuwe series en documentaires in petto voor de maand mei. Van satirische politieke intriges tot een intiem portret van een disco-legende en bovennatuurlijke animatieseries, er is voor elk wat wils. Dus zet je schrap en bereid je voor op een maand vol spanning en vermaak op HBO Max, we hebben de hoogtepunten hieronder voor je op een rij gezet!

2 MEI
WHITE HOUSE PLUMBERS – nieuwe satirische HBO Original-miniserie over het Watergate-schandaal.

3 MEI
1000% ME: GROWING UP MIXED – documentairefilm waarin Emmy winnende producent, regisseur en comedian W. Kamau Bell inzichtelijke gesprekken voert met kinderen en gezinnen met een biculturele achtergrond in de omgeving van San Fransisco. 

4 MEI
INTRODUCING, SELMA BLAIR – Een diep intieme en krachtige verkenning van het leven van actrice Selma Blair terwijl ze zich aanpast aan het leven met multiple sclerose en een reis van monumentale overgang verzoent.

5 MEI
UNICORN WARRIORS: ETERNAL – nieuwe animatieserie van Adult Swim en animator Genndy Tartakovsky.

8 MEI
TWO SIDES OF THE ABYSS (DER ZWEI SEITEN DES ABGRUNDS) – spannende Duitse politie-miniserie over agent Luise Berg of Wuppertal die afstevent op een onvermijdelijke catastrofe wanneer de moordenaar van haar dochter vervroegd wordt vrijgelaten uit de gevangenis.

11 MEI
LADY GUCCI: THE STORY OF PATRIZIA REGIANNI – Patrizia Regianni vertelt haar eigen verhaal in deze documentairefilm over haar leven, haar huwelijk met Maurizio Gucci en de nachtmerrie die volgde.

12 MEI
MARIACHIS – Mexicaanse Max Original-serie over de manier waarop Mexicaanse tradities in leven worden gehouden door muziek.

Still "Angel City" via HBO
Still "Angel City" via HBO

17 MEI
ANGEL CITY – Driedelige documentaireserie over het inspirerende verhaal van de Angel City Football Club, een Amerikaans vrouwelijk voetbalteam opgezet door o.a. Natalie Portman, en hun eerste seizoen in de National Women’s Soccer League. 

19 MEI
SPY/MASTER – Roemeense Max Original-spionageserie.

21 MEI
LOVE TO YOU, DONNA SUMMER – HBO Original-documentaire over het leven van The Queen of Disco, Donna Summer.

26 MEI
MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG – Nederlandse film van Antoinette Beumer met Elise Schaap in de hoofdrol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen