The Nerd Shepherd

Netflix bestelt vervolg op de succesvolle Noorse avonturenfilm “Troll”

Troll

Netflix heeft besloten om een vervolg te maken op “Troll,” de Noorse actie-avonturenfilm die is geregisseerd door Roar Uthaug, de regisseur achter de eerste Noorse rampenfilm “The Wave”. Voor “Troll 2” bundelt Uthaug opnieuw zijn krachten met schrijver Espen Aukan en de producenten Espen Horn en Kristian Strand Sinkerud, die bekend zijn van Motion Blur, het productiebedrijf gevestigd in Oslo en met indrukwekkende titels zoals “Cadaver,” “Amundsen” en “The 12th Man” achter hun naam.

Het eerste deel van de franchise speelt zich af na een explosie in de Noorse bergen, die een oude trol doet ontwaken. Het verhaal draait om een onverschrokken paleontoloog die op een reis gaat om de trol te stoppen voordat deze dodelijke ravage aanricht. De cast bestond uit Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Pettersen en Gard B. Eidsvold.

Troll
Still 'Troll' via TMDB

“Troll” ging in 2022 wereldwijd in première op Netflix en werd al snel de meest populaire niet-Engelstalige film van de streamingsdienst aller tijden, met een recordbrekende 103.000.000 views in de eerste 91 dagen, volgens Netflix. De epische film stond ook in de Top 10 in 93 landen en voerde de ranglijsten aan in Noorwegen, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Troll
Still 'Troll' via TMDB

“Het maken van ‘Troll’ was een levenslange droom die uitkwam, en de ontvangst die onze Noorse film over de hele wereld heeft gekregen, was ongelooflijk,” aldus Uthaug. Horn en Sinkerud zeiden ondertussen dat het tweede deel van “Troll” opnieuw gebaseerd zal zijn op een Noors sprookjesfiguur, gespeeld, geregisseerd en geproduceerd door Noren. De opnames voor de film zullen in 2024 van start gaan.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen