The Nerd Shepherd

Fascinerende documentaire over legendarische “Thunderbirds”-serie nu te zien op Netflix

Filmed in Supermarionation

Op Netflix is nu een fascinerende documentaire te zien: “Filmed in Supermarionation”. Deze documentaire werpt een blik op de revolutionaire “supermarionation” technieken van Gerry Anderson, die in de jaren 1960 de wereld van televisie veranderden. Deze technieken vormden de basis voor iconische series als Thunderbirds en Captain Scarlet. Hoewel sommigen deze series nu als nostalgisch beschouwen, behouden ze hun onweerstaanbare charme.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van “supermarionation” was de subtiele animatie van de poppen, met hun hypnotiserende, zijwaartse oogbewegingen. Deze techniek gaf de poppen een opvallende mate van levensechtheid. Daarnaast blijven de visuele effecten, met name de indrukwekkende pyrotechniek, vandaag de dag nog steeds imponeren. Anderson’s vermogen om een volledig zelfstandig universum te creëren binnen zijn series was een meesterwerk op zich.

LEES OOK | Waargebeurde paranormale Netflix-documentaire wordt massaal bekeken

Filmed in Supermarionation
Still 'Filmed in Supermarionation' via TMDB

De documentaire besteedt ook terecht aandacht aan Barry Gray, de componist achter de onvergetelijke muziek die deze series vergezelde. Zijn meeslepende deuntjes vangen de essentie van de gouden tijd van tv-handtekeningen, vergelijkbaar met The Avengers en Match of the Day.

“Filmed in Supermarionation” is niet alleen een eerbetoon aan de series, maar ook aan de visionaire geest van Gerry Anderson en zijn team. Het herinnert ons aan een tijd waarin televisie grenzen verlegde en de standaard zette voor de toekomst, en het biedt een kans om de magie van “supermarionation” opnieuw te beleven en te waarderen, ongeacht je leeftijd. “Filmed in Supermarionation” is vanaf vandaag te streamen via Netflix.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen