The Nerd Shepherd

Nicholas Hoult gecast als superschurk Lex Luthor in nieuwe DC-film “Superman: Legacy”

Max Max Fury Road

Onder leiding van James Gunn bevindt het DC Extended Universe (DCU) zich momenteel in een nieuwe fase, waarbij voortdurend nieuwe details naar buiten komen over de cast van “Superman: Legacy”. Deadline heeft opvallend nieuws onthuld: Nicholas Hoult kruipt in de huid van de beruchte superschurk Lex Luthor.

De acteur werd bekend met zijn rollen in films zoals “Mad Max: Fury Road,” “The Menu,” en “Jack the Giant Slayer,” maakt hiermee zijn entree in het DC Extended Universe. Hoewel Hoult eerder dichtbij de rol van Bruce Wayne in “The Batman” kwam, heeft hij nu de kans om gestalte te geven aan een karakter dat eerder door acteurs als Kevin Spacey en Jesse Eisenberg werd geportretteerd.

LEES OOK | Sciencefictionfilm van “Napoleon”-regisseur Ridley Scott is een hit op Netflix

The Menu
Still 'The Menu' via TMDB

De keuze voor Hoult als Lex Luthor werpt nieuwe vragen op over de richting die het DC Extended Universe wil inslaan. Zijn voorgangers brachten elk een unieke interpretatie van het personage naar het witte doek, en het is interessant om te zien hoe Hoult deze erfenis zal voortzetten.

Naast de bekendmaking van Hoult als Lex Luthor zijn inmiddels ook andere castleden bekend gemaakt voor “Superman: Legacy”. David Corenswet zal de titelrol van Superman op zich nemen, terwijl Rachel Brosnahan de rol van Lois Lane zal vertolken. Het ensemble wordt aangevuld met namen als Nathan Fillion (Guy Gardner/Green Lantern), Maria Gabriela de Faria (The Engineer), Isabela Merced (Hawkgirl), Edi Gathegi (Mr. Terrific), en Anthony Carrigan (Metamorpho).

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen