The Nerd Shepherd

Nieuwe serie gebaseerd op de beroemde “Kippenvel”-boeken is een sensatie op Disney+

Goosebumps

Velen van ons hebben ongetwijfeld de beroemde “Kippenvel”-boeken in handen gehad, of het nu was vanuit onze eigen collectie of voor een boekbespreking op school. Disney+ heeft nu deze iconische boekenreeks van R.L. Stine nieuw leven ingeblazen in de spannende nieuwe serie “Goosebumps.” Stine’s oorspronkelijke serie, die tussen 1992 en 1997 maar liefst 62 titels omvatte, heeft wereldwijd meer dan 400 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de op één na best verkochte boekenserie aller tijden is.

Het succes van deze schat aan kinderhorror heeft in de loop der jaren geleid tot diverse aanpassingen. Denk aan de iconische tv-serie uit de jaren ’90, een filmreeks met niemand minder dan Jack Black in de jaren 2010, en zelfs een handvol videospellen. Elke van deze aanpassingen had zijn eigen manier om kinderen de stuipen op het lijf te jagen, en nu is het aan Disney om deze beroemde boekenreeks nieuw leven in te blazen.

LEES OOK | Binnenkort zie je deze geweldige boekverfilmingen in de bioscoop en op Netflix

Goosebumps
Still 'Goosebumps' via TMDB

“Goosebumps” neemt de kijker mee naar een rustig stadje, waar vijf tieners geconfronteerd worden met de bovennatuurlijke gevolgen van de geheimen uit het verleden van hun ouders. Deze serie is duidelijk milder in vergelijking met sommige andere horrorverhalen en richt zich specifiek op jongere kijkers.

Hoewel “Goosebumps” duidelijk gericht is op jongere kijkers, weet de serie hoe ze een griezelige sfeer moet creëren. De duistere omgeving en bovennatuurlijke elementen dragen bij aan een onheilspellende ambiance. De visuele effecten en het acteerwerk dragen bij aan de opbouw van spanning en zorgen voor een aangename dosis griezeligheid.

Goosebumps
Still 'Goosebumps' via TMDB

De serie is bij uitstek geschikt voor jongere kijkers of voor diegenen die wel van een beetje spanning houden tijdens het griezelseizoen, zonder wekenlang wakker te liggen van nachtmerries. “Goosebumps” neemt de kijker mee op een nostalgische reis door de wereld van R.L. Stine’s creatieve werk. “Goosebumps” is nu te streamen via Disney+.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen