The Nerd Shepherd

Binnenkort zie je deze geweldige boekverfilmingen in de bioscoop en op Netflix

3 body problem

Binnenkort zullen enkele veelbelovende boekverfilmingen te zien zijn, zowel in de bioscoop als op Netflix. Van psychologische thrillers tot aangrijpende oorlogsverhalen, deze aanstaande releases beloven het beste van de literaire wereld naar zowel het grote als het kleine scherm te brengen. Hoewel beroemde boekverfilmingen zoals J.K. Rowling’s Harry Potter-serie en de werken van Tolkien door Peter Jackson de tand des tijds hebben doorstaan, zijn er ook minder bekende juweeltjes die op het punt staan om te schitteren.

In een tijd waarin boekverfilmingen steeds populairder worden, zijn het niet alleen de bekende bestsellers die de aandacht van filmmakers en het publiek trekken. Er is een groeiende trend om onontdekte literaire schatten tot leven te wekken en ze te laten schitteren op het witte doek en op streamingplatforms. Deze aanstaande boekverfilmingen beloven niet alleen een traktatie te zijn voor fervente lezers, maar ook voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar boeiende verhalen en meeslepende cinematografie. Hier zijn onze favoriete aankomende boekverfilmingen die je niet mag missen!

LEES OOK | Netflix werkt aan epische serie over John F. Kennedy geïnspireerd door “The Crown”

"Leave the World Behind" - Rumaan Alam

Leave the World Behind
Still 'Leave the World Behind' via TMDB

Releasedatum: December 2023 op Netflix

Deze psychologische thriller, gebaseerd op Rumaan Alam’s geliefde roman uit 2020, zal later dit jaar op Netflix verschijnen. Met een indrukwekkende cast, waaronder Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke en Kevin Bacon, belooft deze film een kritische blik te werpen op onze moderne wereld. Het verhaal draait om een vakantie in een Airbnb, waarbij een stel wordt vergezeld door een ander koppel dat toevlucht zoekt voor een cyberaanval.

"All the Light We Cannot See" - Anthony Doerr

All the Light We Cannot See
Still 'All the Light We Cannot See' via TMDB

Releasedatum: 2 november 2023

De verfilming van Anthony Doerr’s met de Pulitzerprijs bekroonde roman is al enkele jaren in productie, en Netflix verwierf de rechten in 2019. Eindelijk nadert de releasedatum, en we komen dichterbij om Doerr’s ontroerende verhaal tot leven te zien komen. De film is opgedeeld in vier afleveringen en heeft sterren als Mark Ruffalo en Hugh Laurie. Netflix vat het samen als: ‘All the Light We Cannot See vertelt het verhaal van Marie-Laure, een blinde Franse tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wier paden elkaar kruisen in bezet Frankrijk terwijl ze beiden proberen de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog te overleven.’

"The Three-Body Problem" - Liu Cixin

3 Body Problem
Still '3 Body Problem' via TMDB

Releasedatum: Januari 2024

Voor liefhebbers van sciencefiction is ‘The Three-Body Problem’ van Liu Cixin uit 2008 een must-read. Het is een van de meest succesvolle Chinese sciencefictionboeken van de afgelopen twee decennia. Netflix verwierf de rechten in 2020, en met namen als David Benioff (bekend van Game of Thrones) en D. B. Weiss als schrijvers, bijgestaan door John Bradley en Liam Cunningham (ook bekend van Thrones), evenals sterren als Jovan Adepo en Tsai Chin, belooft deze serie een groot succes te worden. Hoewel er nog geen releasedatum voor het VK is aangekondigd, ging de serie in januari 2023 in première in China, dus hopelijk hoeven we niet lang meer te wachten.

"Dune: Part two" - Frank Herbert

Dune: Part Two
Still 'Dune: Part Two' via TMDB

Releasedatum: 15 maart 2024

In het sciencefiction-epos “Dune” van Frank Herbert wordt een intrigerende toekomstwereld geschetst waarin rivaliserende adellijke huizen strijden om de controle over kostbare grondstof. Denis Villeneuve’s tweede deel in de epische verfilming belooft opnieuw een visueel verbluffend spektakel te worden, met Timothée Chalamet in de hoofdrol als Paul Atreides en Zendaya als Chani.

Boekverfilmingen blijven ons steeds opnieuw betoveren, of het nu gaat om de vertrouwde klassiekers of de nog onontdekte parels. De komende maanden beloven een rijke verzameling van literaire schatten die tot leven komen op zowel het grote als het kleine scherm. Welke van deze aanstaande verfilmingen heeft jou het meest in de greep? We zijn nieuwsgierig naar jouw favorieten en welke verfilming jij het meest verwacht. Laat het ons weten en laten we samen genieten van de opwinding die deze films binnenkort zullen brengen!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen