The Nerd Shepherd

Netflix werkt aan epische serie over John F. Kennedy geïnspireerd door “The Crown”

kennedy

Netflix werkt aan een serie over de Amerikaanse president John F. Kennedy, geïnspireerd door het succes van “The Crown”, zo meldt Variety. De serie is gebaseerd op het boek “JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956” van Fredrik Logevall en verkent het leven van Kennedy vanaf zijn geboorte tot zijn tijd als senator in Massachusetts.

De Netflix-serie zal worden geschreven en uitvoerend geproduceerd door niemand minder dan Eric Roth, een zeer succesvolle scenarioschrijver en winnaar van de Academy Award voor beste bewerkte scenario voor “Forrest Gump” in 1995. Zijn indrukwekkende filmografie omvat nominaties voor zes andere Academy Awards voor zijn werk aan films zoals “Munich”, “A Star Is Born” met Bradley Cooper en het recente “Dune”. Roth heeft ook bijgedragen aan het scenario van Martin Scorsese’s aankomende film “Killers of the Flower Moon”. 

LEES OOK | Netflix onthult de releasedatum en een voorproefje van het laatste seizoen van “The Crown”

JFK Revisited: Through the Looking Glass (2021)
Still 'JFK Revisited: Through the Looking Glass' via TMDB

De productie wordt gesteund door Peter Chernin en Jenno Topping van Chernin Entertainment, een toonaangevend productiebedrijf. Ze zijn momenteel bezig met het ambitieuze project “Chief of War” voor Apple TV+, met niemand minder dan Jason Momoa in de hoofdrol. Daarnaast hebben ze recentelijk de film “Luther: The Fallen Sun” geproduceerd, waarin Idris Elba zijn rol als Detective Chief Inspector John Luther opnieuw vertolkt, en “Dicks: The Musical.”

De vergelijking met “The Crown” is veelzeggend, omdat Netflix de serie ziet als een kans om de Amerikaanse versie van een koninklijke familie in de schijnwerpers te zetten. De Kennedy-familie heeft immers een diepgaande invloed gehad op de Amerikaanse geschiedenis en wordt vaak beschouwd als een soort koninklijke familie van de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk of de serie hetzelfde patroon zal volgen als “The Crown”, waarbij verschillende acteurs om de paar seizoenen de hoofdpersonages spelen naarmate ze ouder worden.

JFK Revisited: Through the Looking Glass (2021)
Still 'JFK Revisited: Through the Looking Glass' via TMDB

Met de expertise van Eric Roth en de ervaring van Chernin Entertainment belooft de nieuwe JFK-serie een meeslepende blik te werpen op het leven van een van de meest iconische presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis. We kijken reikhalzend uit naar de verdere ontwikkelingen van deze veelbelovende serie.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen