The Nerd Shepherd

George R.R. Martin deelt teleurstellende update over “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”

George R.R. Martin bevestigt dat er momenteel door de schrijversstaking niet gewerkt wordt aan de recent aangekondigde Game of Thrones-serie “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”.

In een blogpost van afgelopen zondag merkte Martin op dat de serie is gepauzeerd vanwege de schrijversstaking, die vorige week begon. “De schrijversruimte voor A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight is gesloten gedurende de staking,” schreef hij. De Thrones-prequel House of the Dragon gaat echter nog steeds door, aangezien de scripts voor seizoen twee al geschreven zijn.

“Dragon begon op 11 april met filmen en zal gewoon doorgaan in Londen en Wales”, schreef hij. “De scripts voor de acht s2-afleveringen waren maanden geleden allemaal voltooid, lang voordat de staking begon. Elke aflevering heeft vier of vijf herzieningen ondergaan en talloze rondes van aanpassingen, om HBO-notities, mijn notities, budgetzorgen, enzovoort aan te pakken. Er zullen geen verdere revisies zijn. De schrijvers hebben hun werk gedaan; de rest ligt in handen van de regisseurs, cast en crew en natuurlijk de draken.”

Martin sprak ook zijn steun uit voor de staking van de Writers Guild of America (in het bijzonder voor het probleem van mini-rooms). “Niemand wilde dit maar de producenten, studio’s, netwerken en streamers gaven ons geen keus,” schreef hij. “De problemen zijn naar mijn mening belangrijk en ik heb de Guild nog nooit zo verenigd gezien als nu.”

The Hedge Knight is gebaseerd op Martin’s populaire verhalen over Dunk and Egg, wat gaat over “Dunk” (de toekomstige Lord Commander van de Kingsguard, Ser Duncan the Tall) en “Egg” (de toekomstige koning Aegon V Targaryen) terwijl ze door Westeros zwerven en avonturen beleven ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen van de romans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen