Team17 Digital en Mantic Games bundelen krachten: Iconische Worms-videogame krijgt tabletop adaptatie

Games
vrijdag, 02 juni 2023 om 13:05
worms world party
Maak je klaar voor een barrage van heilige handgranaten, exploderende schapen en raketlanceerders die keuken-, eet- en cafétafels over de hele wereld zullen gaan vernietigen: Team17 Digital en Mantic Games hebben vandaag aangekondigd dat ze gaan samenwerken aan "Worms: The Board Game".
Mantic Games heeft een indrukwekkend trackrecord als het gaat om het licenseren en aanpassen van populaire merken naar bordspellen, waaronder Hellboy, Mars Attacks en The Walking Dead. Een Kickstarter-campagne voor Worms: The Board Game staat gepland voor augustus, met als doel een release in 2024. Worms: The Board Game is onderdeel van de countdown naar het 30-jarig jubileum van de Worms-serie in 2025.
Michael Pattison, CEO van Team17 Digital laat in een persberichten weten dat het Worms-merk een enorme rol heeft gespeeld in het succes van Team17 Digital. "We hebben nauw samengewerkt met Mantic Games om ervoor te zorgen dat de Worms-ervaring volledig wordt vastgelegd als een bordspel en we kijken uit naar de start van de crowdfunding-campagne!"
Ronnie Renton, CEO van Mantic Games, laat op zijn beurt weten dat "Worms: The Board Game alle verslavende, tactische gameplay en lachwekkende momenten zal bevatten. "We houden van de videogameserie en het is een absoluut genot om deze feel-good ervaring naar het speelbord te brengen, zodat Worms-fans overal ter wereld ervan kunnen genieten met hun familie en vrienden."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!
11638 1 1024x576
Still 'Worms' (PSX) via TGDB