Patryk Vega's nieuwste film "Putin" wordt een psychologisch portret van de Russische leider

Films
vrijdag, 02 juni 2023 om 14:47
7736f340 bb81 4dff 9b8f 6d125531f21f
Vega is bekend van zijn beroemde gangsterfilms, waaronder de Poolse hits "Pitbull" en "Women of Mafia", die samen meer dan $100 miljoen hebben opgebracht. Voor zijn Engelstalige debuut neemt de regisseur het op tegen de man die hij ziet als 's werelds grootste mafiabaas in de film "Putin".
"Putin" wordt gepresenteerd als een politieke thriller en psychologisch portret van de Russische leider. Oorspronkelijk getiteld "The Vor in Law", een verwijzing naar een Russische mafiaterm vergelijkbaar met "de peetvader", stelt de film verbanden voor tussen Poetins banden met georganiseerde misdaad tijdens zijn tijd als burgemeester van Sint-Petersburg en zijn benadering van de politiek, zowel binnen Rusland als op het internationale toneel. Vega heeft de film een artistiek protest genoemd tegen "de Russische dictator en de oorlog in Oekraïne" en betoogd dat hij als Poolse filmmaker bij uitstek geschikt is om deze film te maken.
"Inwoners van de Verenigde Staten en zelfs West-Europa begrijpen Poetin niet," zei Vega in een verklaring. "Ik ben een persoon die gestigmatiseerd is door het communisme, omdat ik ben opgegroeid in communistisch Polen. Tegelijkertijd ben ik gevormd door de audiovisuele cultuur van Hollywood. Daarom voel ik me in staat om de complexiteiten van de Oosterse cultuur te vertalen naar de taal van het Westen."
Vega heeft de eerste concepttrailer van "Putin" uitgebracht (zie hieronder). Wat betreft stijl heeft de regisseur gezegd dat hij van plan is "personages uit de echte wereld" te combineren met meer iconische figuren uit de Russische en westerse kunst, waaronder het werk van de middeleeuwse Russisch-orthodoxe schilder Andrei Rublev en de Italiaanse Renaissancemeester Caravaggio. "Ik wil dat de personages van heiligen en demonen in mijn film perfect samensmelten met de wereld van de straten van Sint-Petersburg, vol verscheurde en verwarde mensen met gekwelde Russische zielen."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!