Sony onthult een nieuwe, lichtere variant van de PlayStation 5

Games
dinsdag, 10 oktober 2023 om 19:00
playstation 5 slim
Sony heeft eindelijk de langverwachte "slim" modellen voor de PlayStation 5 onthuld. Hoewel deze nieuwe consoles aanzienlijk lichter zijn dan de bestaande modellen, zijn de specificaties niet wezenlijk veranderd. Wat wel veranderd is, is de prijs. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de nieuwe volledig digitale PS5 geprijsd zal worden op $450, in plaats van $400.
De nieuwe "slim" PS5 met een afneembare schijfdrive zal $500 blijven kosten, dezelfde prijs als het oorspronkelijke lanceermodel. Maar de volledig digitale versie krijgt een prijsstijging, ondanks dat deze 30 procent kleiner is en 24 procent minder weegt dan zijn bestaande tegenhanger. Zodra de voorraad van de grotere lanceermodellen is uitverkocht, zegt Sony dat deze nieuwe versies de enige beschikbare opties zullen zijn.
cd56722db7b991b3d7a33f1bafd55f80d0ac553d 1024x576
Still 'PS5' via Playstation
De afneembare schijfdrive zal afzonderlijk te koop zijn voor $80, wat betekent dat als je de volledig digitale versie koopt en hoopt later te upgraden, het je eigenlijk meer zal kosten dan meteen de $500 schijfklare versie aan te schaffen. Dit is een verrassende prijsstrategie, gezien het feit dat Sony betere marges maakt op digitale game-downloads, de enige aankopen die eigenaars van het volledig digitale model kunnen doen.
Hoewel de specificaties van de nieuwe PS5 Slim modellen niet veel verschillen van de oorspronkelijke versie, ligt de focus van Sony duidelijk op het bieden van keuze aan consumenten. Degenen die de voorkeur geven aan een volledig digitale game-ervaring kunnen nu kiezen voor de lichtere, compactere versie van de PS5, zij het tegen een iets hogere prijs. Voor degenen die de mogelijkheid willen hebben om fysieke schijven te gebruiken, blijft de optie bestaan om de afneembare schijfdrive aan te schaffen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!