Found-footage horrorgame "Don't Scream" is de ultieme "Blair Witch Project"-ervaring

Games
zondag, 15 oktober 2023 om 12:50
ss dd5870f8f6c5fc1b27454986faa7a64995cefa60
De nieuwe en unieke horrorgame "Don't Scream" prikkelt niet alleen je zenuwen, maar ook je stembanden. Dit spel belooft een enge en uitdagende ervaring waarbij jouw eigen geluiden de sleutel tot succes zijn. Als je een kreet in het echte leven slaakt, begint het spel opnieuw. Een microfoon is dan ook een vereiste om deze huiveringwekkende game te spelen. Het is een spel dat je aanspoort om geluid te maken, maar alleen als je niet wilt falen.
De Steam-pagina van het spel legt uit: "Je moet je microfoon in het spel kalibreren, zodat elke zucht, sprong, of zelfs een kleine piep wordt geregistreerd als een schreeuw, wat de uitdaging verhoogt." Dit betekent niet dat je helemaal geen geluid kunt maken - zacht praten is acceptabel - maar zelfs een "stille kreun" telt als een mislukking. De ontwikkelaars leggen verder uit: "Je zou de kalibratie kunnen omzeilen door te schreeuwen bij schrikmomenten, maar dat zou de spanning bederven. Voor een echte horrorervaring speel je zoals bedoeld."
ss 90fc28f1956f7c44c8578666ec9818d345506ffc 1024x576
Still 'Don't Scream' via Steam
"Don't Scream" tracht nauwgezet de atmosfeer van een 'found-footage' horrorfilm te evenaren, met een vergelijking die kan worden getrokken naar "The Blair Witch Project". In dit spel verken je het huiveringwekkende Pineview Forest met een camcorder, waarbij de timer enkel afloopt wanneer je actief beweegt. Onderweg beloven de ontwikkelaars "tientallen dynamische schrikmomenten" om je moed en doorzettingsvermogen op de proef te stellen.
Maar wat gebeurt er als je de volledige 18 minuten weet te overleven? Aangezien 'Don't Scream' naar verluidt "geen verhaal bevat", maar wel rijk is aan "achtergrondinformatie," moeten spelers wellicht geen uitgebreid climaxverloop verwachten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!