The Nerd Shepherd

Found Footage Horrorfilm “The Blair Witch Project” (1999) keert terug naar Black Hills Forest: Oliver Park werkt aan een Sequel

Still "The Blair Witch Project" via TMDB

Volgens Production Weekly werkt Oliver Park aan een Blair Witch-sequel voor Lionsgate. Het nieuws komt naar buiten nadat eerder al bekend werd dat de studio van plan was om de invloedrijke found footage horrorfranchise nieuw leven in te blazen. Park schreef en regisseerde eerder al “Vicious” en “Still”. Ook regisseerde hij “The Offering” (geschreven door Hank Hoffman), die afgelopen januari in première ging.

De Blair Witch-franchise begon in 1999 met de release van The Blair Witch Project. De film, geschreven en geregisseerd door Daniel Myrick en Eduardo Sánchez, wordt vaak beschouwd als de blauwdruk voor moderne found footage horror. Het verhaal draait om een groep studenten die zich waagt in het vervloekte Black Hills Forest buiten Burkittsville, Maryland.

Still "The Blair Witch Project" via TMDB
Still "The Blair Witch Project" via TMDB

The Blair Witch Project werd berucht vanwege zijn guerrillamarketing, waarbij de gebeurtenissen uit de film werden gepresenteerd als echt. Vermiste persoonsaffiches werden gemaakt voor de drie hoofdpersonages (die dezelfde namen droegen als de acteurs) en valse politierapporten over hun verdwijning werden online gedeeld. Om die reden wordt The Blair Witch Project beschouwd als de eerste film die voornamelijk via internet werd gepromoot. De film werd uitgebracht door Artisan Entertainment, dat later zou worden opgenomen in Lionsgate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen