Weekend Filmtip: Spannende thriller uit '68 Zaterdagmiddag op TV

Films
donderdag, 16 november 2023 om 23:11
sokjkmeyysehyjaxuhkteisksye
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar dé filmtip voor het aankomende weekend. Deze week staat de klassieker uit 1986, "Ice Station Zebra," op het programma. De Amerikaanse thriller, geregisseerd door John Sturges en gebaseerd op de gelijknamige roman van de Schotse auteur Alistair MacLean, wordt zaterdagmiddag om 14:00 uitgezonden op BBC2.
Het verhaal van de film draait om het Britse weerstation Zebra dat op de Noordpool wordt verzwolgen door vlammen. Als reactie hierop wordt een Amerikaanse onderzeeër naar de poolbasis gestuurd om de wetenschappers te redden. Bij aankomst ontdekken de bemanningsleden echter dat het incident geen ongeluk was. Er lijkt sprake te zijn van sabotage, en de saboteurs bevinden zich mogelijk nog steeds in de buurt.
dnncr0lrotvdlw8yzjuog1gpmg 1140x570
Still 'Ice Station Zebra' via TMDB
In "Ice Station Zebra" worden de hoofdrollen vertolkt door enkele van de meest gerespecteerde acteurs van die tijd. Rock Hudson schittert als Commandant James Ferraday, die de leiding heeft over de missie naar de Noordpool. Samen met hem zijn Ernest Borgnine te zien als Boris Vaslov, Patrick McGoohan als David Jones, en Jim Brown als Kapitein Leslie Anders.
"Ice Station Zebra" is niet alleen een boeiende thriller, maar ook een film die de kijker uitdaagt om de mysteries van de Noordpool te ontrafelen. Met de combinatie van een meeslepend verhaal, krachtige vertolkingen en een unieke setting, belooft de vertoning van deze klassieker op BBC2 een boeiende zaterdagmiddag te worden voor filmliefhebbers en avonturiers alike.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!