Weekend Filmtip: Fascinerende sciencefiction-klassieker Zondag op TV!

Films
woensdag, 29 november 2023 om 17:24
mx1w7chso8jzt6bo0sylm8a92jh
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar dé filmtip van het weekend, met deze week de fascinerende sciencefiction-film "Stargate". Deze klassieker uit 1994, neemt ons mee op een intrigerende reis door de Egyptische woestijn, vol mysterie en avontuur.
Het verhaal begint in 1928,wanneer wetenschappers een mysterieuze stalen constructie ontdekken in de uitgestrekte Egyptische woestijn. Archeologen en experts staan voor een onoplosbaar raadsel, totdat taalkundige Daniel Jackson, gespeeld door James Spader, in staat blijkt de hiërogliefen op het bouwwerk te ontcijferen.
34wsdldofj43jxxrad4gxkdx0j1 1140x570
Still 'Stargate' via TMDB
Wat volgt, is een ontdekking die de grenzen van de menselijke verbeelding tart. Daniel onthult dat het bouwwerk niet zomaar een poort is, maar een Stargate - een portaal naar een andere dimensie. De vraag die op ieders lippen brandt: Wat bevindt zich aan de andere kant van deze mysterieuze doorgang?
James Spader, die de rol van Daniel Jackson vertolkt, heeft bekendgemaakt dat hij initieel niet overtuigd was door het script van Stargate. Zijn beweegreden om de film te maken was echter pragmatisch: financiële noodzaak. Spader deelde: "Acteren is mijn passie, maar het is ook gewoon werk en zo heb ik het ook altijd benaderd. Acteurs zijn eigenlijk een soort dagloners. Er is niks mis mee om zo nu en dan een klus aan te nemen omdat je het geld gewoon nodig hebt."
lz3mat4bzn8kaxy4euqvt7qcvdj 1140x570
Still 'Stargate' via TMDB
Desondanks heeft "Stargate" de tand des tijds doorstaan en blijft het een intrigerende mix van wetenschap, mythologie en avontuur. De film biedt kijkers een meeslepende ervaring, met visueel verbluffende scènes en een verhaallijn die de verbeelding prikkelt. "Stargate" is aanstaande zondag om 22:40 te zien op RTL7.