James Cameron kondigt releasedatum aan van derde 'Avatar'-film

Films
woensdag, 29 november 2023 om 16:45
4pnlhx6ytdybds94pgcs0wqkbc4 scaled
In een recente persconferentie met diverse Amerikaanse media onthulde regisseur James Cameron het langverwachte nieuws over de releasedatum van het derde deel van de Avatar-reeks. De fans, die al sinds 2009 wachten op het vervolg op het baanbrekende origineel, moeten nog wat langer geduld hebben, want Avatar 3 zal pas met Kerstmis 2025 op het witte doek verschijnen.
De Avatar-reeks, die zijn oorsprong vond in 2009 en nog steeds geldt als een van de meest succesvolle films ooit gemaakt, heeft de verwachtingen hoog gehouden. Het origineel, met zijn grensverleggende visuele effecten en meeslepende verhaal, oogstte lof van zowel critici als het publiek. Het succes leidde snel tot de aankondiging van vervolgfilms, waarvan het tweede deel, getiteld 'Avatar: The Way of Water', acht jaar na de aankondiging werd uitgebracht.
198vrf8k7mfq4fjdjsbmdqcaiyq 1140x570
Still 'Avatar: The Way of Water' via TMDB
Cameron's aankondiging van de kerstreleasedatum voor Avatar 3 komt niet als een verrassing, gezien de uitgestelde releasedata van eerdere delen. Het geduld van de fans zal ongetwijfeld op de proef worden gesteld, maar zoals Cameron aangeeft, belooft de extra tijd in post-productie een film van ongeëvenaarde kwaliteit.
"We bevinden ons momenteel in twee hectische jaren van post-productie," bevestigde Cameron, terwijl hij de aanwezigen geruststelde over de wachttijd. "Het is een cruciale fase waarin we elk detail perfectioneren om een film te leveren die het wachten waard is. Dus, het wordt de kerst van 2025, en ik geloof dat het het wachten meer dan waard zal zijn."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!