Weekend Filmtip: Kit Harington schittert op Kerstavond in korte Horrorfilm

Films
donderdag, 21 december 2023 om 17:33
uraxmqk8tpyaywkpkawqow8o0sc scaled
Mark Gatiss, schrijver en acteur, bekend van projecten zoals Dracula en A Christmas Carol: A Ghost Story, blijft trouw aan de kersttraditie van griezelverhalen met zijn meest recente creatie, Lot No. 249. Dit nieuwe project, een BBC-adaptatie gebaseerd op het korte verhaal van Arthur Conan Doyle, herenigt Gatiss met Kit Harington, bekend van Game of Thrones.
Het verhaal volgt een groep studenten aan de Universiteit van Oxford, waarvan er één zich verdiept in het onderzoek naar de geheimen van het oude Egypte. Al snel worden deze experimenten het gesprek van de universiteit. Zal dit onderzoek daadwerkelijk leven blazen in het angstaanjagende geheim van Lot No. 249, een mysterieus voorwerp dat niet veel meer is dan een huiveringwekkende verzameling botten?
lot 3 1140x570
Still 'A Ghost Story for Christmas: Lot No. 249' via BBC
In de korte film neemt Kit Harington de hoofdrol op zich als Abercrombie Smith, terwijl Freddie Fox, bekend van onder andereThe Greaten Victor Frankenstein, de rol van Edward Bellingham vertolkt. Naast hen zullen andere getalenteerde acteurs, zoals Colin Ryan, John Heffernan en James Swanton, ook deelnemen aan dit meeslepende griezelverhaal.
Lot No. 249wordt op kerstavond uitgezonden op BBC2 en is dus ook in te zien. Zorg dat je er om 23.00 klaar voor zit, want de film is van korte duur. Mocht je daarna nou nog zin hebben in een heerlijke ontspannende feel-good kerstfilm, bekijk dan onzeKerstfilm-tips op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!