Kerstfilm van studio achter 'The Super Mario Bros. Movie' razend populair op Netflix

Films
donderdag, 21 december 2023 om 16:38
grinch
De animatiefilm The Grinch uit 2018 is een herinterpretatie van het gelijknamige boek 'How the Grinch Stole Christmas'. De animatiefilm wordt gezien als een verfrissende remake van de live-actionversie uit 2000 met Jim Carrey. De film is een succes op Netflix en heeft inmiddels een plek veroverd in de wereldwijde top 10.
In de film woont een groen wezen genaamd de Grinch, gespeeld door Benedict Cumberbatch, samen met zijn hond Max op een afgelegen bergtop, terwijl de stad Whoville zich in de vallei bevindt. Whoville wordt bewoond door de vrolijke inwoners, de Whos, die hun leven vol vreugde leiden.
khhcz4jcs5odp4xo2tuuyf88m34 1140x570
Still 'The Grinch' via TMDB
Ondanks de afkeer van de Grinch voor Kerstmis wordt hij beïnvloed door de feestelijke sfeer wanneer hij de stad bezoekt en besluit om alle geschenken en kerstversieringen te stelen. Echter, wanneer de Whos op kerstavond ontdekken wat er is gebeurd, verrassen ze de Grinch met hun zang en brengen ze onverwachte vreugde bij hem teweeg, wat leidt tot het teruggeven van de gestolen cadeaus.
Illumination Entertainment had eerder al een verfilming van Dr. Seuss' werk geproduceerd, genaamdThe Lorax, wat de tweede samenwerking was binnen zes jaar.The Grinchstaat momenteel hoog in de wereldwijde top 10 van meest bekeken films op Netflix. Voor de liefhebbers van de klassieker is ookHow the Grinch Stole Christmasmet Jim Carrey beschikbaar op de streamingdienst.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!